Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

13.08.2019

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina, pošto su u neizvesnoj završnici pobedili Sloveniju 67:64.

RepublikaFoto: FIBA
Matija Belić, desno

Iako su Orlići fantastičnom serijom 19:1 na kraju treće i početkom četvrte četvrtine stekli dvocifreni plus (58:48), Slovenija je uzvratila i uz 10:0 poravna na 2 minuta do završetka (62:62).

Tad su na scenu stupili Matija Belić i Nikola Radovanović i poenima u naredna dva napada odveli Srbiju do nedostižnih 66:62.

Prvo poluvreme je proteklo u rezultatskoj neizvesnosti, pošto ni jedan ni drugi tim nisu uspevali da dođu do značajnije razlike i na odmor se otišlo sa 35:33 za Sloveniju.

Slovenci su u prvom delu treće deonice zaigrali bolje, vrlo brzo pobegli na 39:33, a zatim i 47:39 na 4 i po minuta do kraja perioda.

Bio je to momenat kad se tim Saše Nikitovića u potpunosti probudili i pomenutom serijom preuzeo kontrolu sve do dramatičnog finiša u kojem je slavio.

Belić je meč završio sa 22 poena i 12 skokova, a Radovanović je imao 16 poena i 14 uhvaćenih lopti.

Kod Slovenije, Urban Klavzar ostvario je 22 poena, dok je David Krizanič upisao 12.

Srbija u četvrtfinalu čeka pobednika meča Španija - Nemačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading