Emotivni Vladmir Štimac: Pristao bih da UMREM, samo da SRBIJA BUDE PRVAK SVETA!

Autor:

Sport

15.08.2019

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Štimac, je aktuelni prvotimac Turk Telekoma, i ponosni vlasnik olimpijskog srebra iz 2016, svetskog srebra iz 2014, evropskog srebra iz 2017, kao i zlata sa Univerzijada 2009. i 2011, EP za igrače do 20 godina 2007, EP za igrače do 18 godina 2005…

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Štimac

Mnogo toga je s reprezentacijom uradio Štimac. A posebno je ostalo upamćeno koliko je emotivno proživljavao svaki meč u dresu Srbije, svaki poen, svaki sekund na terenu, i van terena. Baš tako, emotivno, govorio je za MOZZART Sport o očekivanjima pred Mundobasket i gotovo sa suzama u očima poručio:

- Treba da pustimo te momke da se oni sami bore. Bez pritiska medija i javnosti. Zlato? Pa ja bih to najviše voleo. Da mi neko kaže, e bićemo prvaci sveta, ali da ti ‘rikneš’, ja bih rekao - može, nema problema. To zvuči, onako, loše. Ali ja, eto, to toliko volim - kaže Štimac.

Ispred individualnog kvaliteta nacionalnog tima, 31-godišnji košarkaš ističe nešto drugo:

- Da, ovo je naša najjača ekipa u poslednjih 20 godina. Imam pozitivne misli, znam kako će Sale da napravi sve to. Ali mi imamo i ono što 99% drugih košarkaških zemalja nema. A to je, šta? Porodica - nastavio je Štimac.

Jednog igrača Štimac jedva čeka da vidi na terenu.

- Jokića jedva čekam da vidim! Gledao sam ga ove sezone dosta, pratio sve… Takav igrač ne postoji. Na istoj smo poziciji, pa gledaš šta ti imaš, šta on ima… A on ima nešto što niko nema. Ma vanzemaljac. Plejmejker zarobljen u telu centra. Odličan igrač… Očekujem dosta i od Bjelice, Bogdana… Svi će da se podrede kolektivu i reprezentaciji -  uveren je Štimac, koji dodaje:

 - Druge reprezentacije me apsolutno, ali uopšte ne zanimaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading