Atina videla moćne "Orlove": Silna Srbija pregazila Tursku na startu "Akropolis kupa"

Autor:

Sport

16.08.2019

14:53 >> 16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije ubedljivo su savladali Tursku u prvom meču "Akropolis kupa" rezultatom 87:72.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

Srbija je odigrala veoma dobru prvu četvrtinu posle koje je imala prednost od sedam poena razlike. Naš tim odigrao je sjajnu odbranu.

Turci nisu znali kako da se snađu, pa su imali veliki broj izgubljenih lopti. Srpski momci su to uspeli da krunišu odličnom igrom u tranziciji i lakim poenima.

Srbija je promašila samo dva šuta za dva poena, a jedinu trojku je postigao i vidno raspoloženi Stefan Birčević, dok su za Tursku trojke pogađali Korkmaz i Iljasova.

Drugu četvrtinu je Srbija nešto slabije počela, delovali su pomalo i zbunjeno, ali tada na scenu stupa odlična odbrana i nekoliko lakih poena Marka Gudurića, pa i rapsodija Bogdana Bogdanovića i za tren oka Srbija dolazi do prednosti od 13 poena.

Pokušala je Turska preko Iljasove i Osmana da se vrati u meč, ali je najbolje što su uspeli da urade da smanje prednost Srbije na osam poena, razlika sa kojom se prvo poluvreme i završilo.

Treću četvrtinu je obeležila povreda Dragana Milosavljevića, ali je dobra stvar što je nekadašnji kapiten Partizana samostalno otišao u svlačionicu.

Što se igre tiče, stanje na parketu se nije menjalo. Srbija je bila dominantna i ostavila Tursku bez ikakvih šansi u ovoj utakmici. Trojkom Marka Simonovića je ovaj kvartal okončan i Srbija je imala 17 poena prednosti pred poslednjih 10 minuta.

Zanimljivo, prvi promašaj Stefana Birčevića videli smo na sredini poslednje četvrtine u kojoj je Srbija uspela da stigne do prednosti od 20 poena, a potom je Raduljica imao snažno zakucavanje u kontri.

Sve do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja. Lako je Srbija uspevala da postiže poene tokom čitavog meča i bez većih problema privela meč kraju i Akropolis kup je započet pobedom od 15 razlike nad reprezentacijom Turske.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

SRBIJA - TURSKA 87:72

IV ČETVRTINA

10. minut - Vilbekin nastavlja svoju mini seriju, 87:72. KRAJ MEČA, SRBIJA JE ODIGRALA VRHUNSKU PARTIJU I NA KRAJU ZASLUŽENO SAVLADALA TURSKU.

9. minut - Micić ponovo na liniju slobodnih bacanja, ovog puta pogađa oba, 83:67. Bogdanović ne uspeva da postigne novu trojku, ali je Jokić ponovo iznudio faul Turaka u skoku. Najbolji igrač Denvera nepogrešiv, 85:67. Vilbekin pogađa trojku, 85:70. NBA napad Srbije, ali nažalost Gudurić nije uspeo da ga završi košem, pošto je zaustavljen faulom Durmaza. Ipak, ispravlja to sa penala i pogađa oba, 87:70.

8. minut - Nekoliko rastrzanih napada na obe strane, oba tima jedva čekaju kraj meča. Turci prekidaju trojkom Ugurlua ovaj monotoni deo meča, 81:67.

7. minut - Imali smo dve šanse, ali nismo stigli do koša, posle promašaja Gudurića i Raduljice. Nastavlja da sipa trojke Korkmaz, 81:64. Jokić ne uspeva da ugura loptu u koš.

6. minut - Jokić zaustavljen faulom. Sa penala stiže do 16. poena, 80:58. Korkmaz jedini igra u ovim trenucima za Turke, pogađa novu trojku, 80:61. Micić polovičan sa slobodnih bacanja, 81:61.

5. minut - Turci nemaju rešenja za našu odbranu. Jokić na drugoj strani umalo pogađa iz nemoguće pozicije... Korkmaz prekida seriju Srbije, 78:58.

4. minut - Krade loptu Jović, dodaje do Bogdana, a ovaj pronalazi Raduljicu koji poentira, 76:56. Ponovo greše Turci, i PONOVO RADULJICA, ovog puta strašno zakucava, 78:56.

3. minut - Još jedan neuspešan pokušaj Mahmutoglua. Desilo se i to, Birčević je promašio prvi šut za tri poena.

2. minut - Ne može za tri, ali može za dva Mahmutoglu, 72:56. Sjajan prodor Jovića, 74:56.

1. minut - Turci ne uspevaju da pogode u prvom napadu, dok je na drugoj strani fauliran Raduljica. Naš centar pogađa jedno bacanje, 72:54. Mahmutoglu ponovo promašuje trojku. Gudurić ne uspeva da uveća prednost.

III ČETVRTINA

10. minut - Srbija ne uspeva iz dva puta da stigne do koša, Gudurić je bio neprecizan za tri poena. Usledio je i četvrti faul za Nemanju Bjelicu. Erden polovičan sa penala, 68:54.  Sjajno je išla lopta u našem napadu, a na kraju je Simonović postigao prvu trojku za 71:54. Osman nije uspeo da pogodi iz teške pozicije trojku na isteku četvrtine. Srbija sa ubedljivih +17 ulazi u poslednjih 10 minuta.

9. minut - Jović se vraća na parket umesto Micića. Dobro su izveli napad Turci, Erden se upisuje u listu strelaca, 66:51. Nova bacanja za Jokića, i novi poeni srpskog asa, 68:51. Osman sa linije penala smanjuje na 68:53.

8. minut - Micić je promašio trojku, ali se Jokić u skoku izborio za faul i slobodna bacanja. Košarkaš Denvera oba puta precizan, 66:49. Turci se i dalje muče sa šutem za tri poena, ovog puta Osman neprecizan.

7. minut - Na drugoj strani uzvraća Iljasova, 62:47. Ponovo lepa kombinacija Micić-Jokić, 64:47, tajm-aut Turska. Iljasova ponovo nepogrešiv sa penala, 64:49.

6. minut - Birčeeeević ne staje, treća trojka za našeg krilnog centra, 59:42. Balbaj sa distance pogađa. 59:44. Posle sjajne akcije trojku pogađa i Gudurić, ogromnih +18 za Srbiju, 62:44.

5. minut - Korkmaz lepim košem prekida našu seriju, 56:42. 

4. minut - Nastavlja neverovatnu partiju Bogdanović. Sjajno prodire, pogađa uz faul, a zatim i dodatno bacanje, 56:40. Usledili su promašaji na obe strane.

3. minut - Seriju promašaja na obe strane prekida Bogdanović sjajnim prodorom, 53:40

2. minut - Brza serija Srbije od 4:0, preko Milosavljevića i Micića, 51:40.

1. minut - Sjajni Birčević drugo poluvreme otvara svojom drugom trojkom, 47:36. Na parketu je po prvi put i Miroslav Raduljica, koji Osmana zaustavlja prekršajem. Oba puta precizan sa penala Osman, 47:38. Lepo je prošao Birčevića Osman, koji stiže do desetog poena, 47:40.

II ČETVRTINA

10. minut - Mahmutoglu prekida seriju promašaja svog tima trojkom, 42:33. Bjelica nije pogodio sa distance, ali se Jokić sjajno snašao i upisao nove poene posle skoka u napadu, 44:33. Osman je prošao pored Bogdana i Bjelice i pogodio uz faul, a pogađa i dodatno bacanje, 44:36. Ovim rezultatom se i završilo prvo poluvreme. Dobra igra našeg tima i zasluženo vođstvo.

9. minut - Raspucana Srbija, trojku pogađa i Bjelica, 42:30. Turci ne uspevaju da uzvrate. Jokić je probao atraktivnim pasom preko glave, ali je loptu poslao u aut.

RepublikaFoto: Starsport
Raspucan... Bogdan Bogdanović

8. minut - Jokić ne uspeva da pogodi trojku, a na drugoj strani Iljasova poentira, a Đorđević traži tajm-aut, 39:30. Baš loš napad Jovića, srećom Turci nisu uspeli da nas kazne trojkom.

7. minut - Šanli prekida seriju Srbije i Bogdanovića, 39:26. Još jedan poen za Turke, Vilbekin smanjuje na 39:28.

6. minut - Neverovatni Bogdanović pogađa i treću trojku u nizu, Srbija na ogromnih +15, 39:24.

5. minut - Cepa mrežicu Bogdanović i pogađa prvu trojku na meču, 34:24. Ne staje Bogdanović, već pogađa i u narednom napadu još jednu trojku, 37:24

4. minut - Turci sa linije penala polovični, 29:24. Jokić ne pogađa trojku iz izgledne pozicije. Dobra odbrana Srbije i novi poeni iz kontre za Gudurića, 31:24. Tajm-aut traži Ufuk Saridža.

3. minut - Marjanović ne pogađa iz teške pizicije, ipak Gudurić krade loptu Turcima i lagano spušta loptu u koš, 29:23. 

2. minut - Nekoliko promašaja i rastrzane igre na obe strane. Još jednom Turci poentiraju posle izvođenja lopte ispod koša, 27:23.

1. minut - Kao i prvu četvrtinu i drugu poenima otvara Marjanović, Srbija na maksimalnih +11, 29:18. Na drugoj strani Korkmaz odgovara novom trojkom, 27:21.

I ČETVRTINA

10. minut - Nastavlja da puni turski koš Jokić, postiže nove poene 23:16. Turci greše ponovo, a Micić i Bjelica lepo kombinuju, 25:16. Vilbekin se iskupio za grešku i smanjuje na 25:18. Ovo je ujedno bio i poslednji koš u prvoj četvrtini.

9. minut - Jokić ne pogađa iz teške pozicije, Turci ubrzo greše, a Gudurić lagano poentira za 19:13. Dobro je išla lopta u napadu Turske, pa Korkmaz pogađa trojku, 19:16. Jokić na drugoj strani stiže do četvrtog poena, 21:16.

8. minut - Sada Milosavljević šalje Osmana na liniju penala, koji je polovičan, 17:10. Milosavljević nije uspeo da prenese loptu za 8 sekundi, nova greška našeg tima. Iljasova pogađa prvu trojku za Tursku, Turci na -4, 17:13. Tajm-aut traži Aleksandar Đorđević. 

7. minut - Micić za Jokića, Srbija ponovo na +10, 17:7. Vilbekin posle faula Micića pogađa oba penala, 17:9. 

6. minut - Nastavlja Birčević da dominira, sada je pogodio i trojku na asistenciju Jokića, 15:5. Turci ne mogu ništa da pogode.  Opet dobra kombinacija Jokića i Birčevića, kome se ovog puta lopta izmigoljila iz ruku. Turci preko Osmana prekidaju seriju "Orlova", 15:7.

5. minut - Još jedna sjajna kontra Srbije i zakucavanje Birčevića, 10:5. Mahmutoglu ne pogađa trojku, a zatim ekspresan napad našeg tima i poeni za Bogdanovića u kontri, 12:5.  Turci nemaju rešeenja u napadu, prave još jednu grešku. Milosavljević, Gudurić i Jokić prvi put na parketu.

4. minut - Loš napad Srbije, koji je promašajem završio Bogdanović. Uzvraća promašajem Iljasova. Još jedan promašaj Bogdanovića.

3. minut - Dobra kombinacija Birčevića i Marjanovića. Srpski gorostas pogađa uz faul, ali promašuje dodatno bacanje, 8:2. Dobra odbrana našeg tima na početku meča. U poslednjoj sekundi napada sudije sviraju faul nad Iljasovom, koji će sad imati tri slobodna bacanja. Precizan je bio sva tri puta košarkaš Milvokija, 8:5.

2. minut - Odlična kontra Srbije koju košem završava Birčević, 6:2.

1. minut - Krenula je utakmica u Atini. Srećno našim momcima... Boban Marjanović precizan odmah na startu, 2:0. Turci preko Arara uzvraćaju, 2:2. U strelce se upisuje i Bogdanović poenima sa distance, 4:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading