Bjelica iskren: Nije sve kako treba, moramo više da se poštujemo!

Autor:

Sport

19.08.2019

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica izjavio je da naš državni tim još nije dostigao očekivani nivo pred početak Svetskog prvenstva, ali da se trenutno sve odvija kako bi trebalo.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Bjelica

Srbija je u nedelju uveče osvojila Akropolis kup pobedom protiv Grčke u finalu nakon produžetaka, ali košarkaš Sakramento Kingsa upozorava da ekipa još više treba međusobno da se poštuje.

- Moramo više da se poštujemo. Kad to kažem, mislim pre svega da poštujemo svačiji način igre. U ekipi je mnogo dobrih igrača, ali treba da igramo timski. Moramo više da komuniciramo. Međutim, sve je to normalno s obzirom na to da smo malo vremena proveli zajedno. Na kraju, najvažnije je da ostanemo zdravi. Do sada smo ostali bez Dragana Milosavljevića, a još se ne zna sasvim kakva je situacija sa Milošem Teodosićem - rekao je Bjelica u intervjuu za "Talk basket".

Kako je naveo, još je rano da se dostigne finalni obrazac igre, koji svi priželjkuju.

- Dobro je, ali i dalje ne igramo onako kako želimo. Još je rano, imamo još vremena, verujem da će sve biti kako treba kada počne prvenstvo - nastavio je Bjelica.

Prema njegovim rečima, konkurencija za osvanje medelje će biti izuzetno jaka.

- Konkurencija će biti jaka. Sve je moguće. Ništa me ne bi iznenadilo, jer mnogo igrača neće igrati za SAD. Ipak, oni su i dalje prvi favorit. Tu su takođe i Španija, Francuska, Australija, Grčka... Svi se oni bore za medalje, iako neki ne žele da priznaju - rekao je Bjelica.

Bivši košarkaš Crvene zvezde već sada zna da će karijeru završiti u NBA ligi.

- U NBA sam već četiri godine, pronašao sam svoje mesto. Osećam se odlično u Sakramentu. Imamo mlad tim i jednog dana ćemo se boriti za titulu šampiona. Ne znam da li bih se vraćao u Evropu, voleo bih da karijeru završim u NBA, ali nikad se ne zna - zaključio je Bjelica.

Selektor Aleksandar Đorđević danas u podne će saopštiti spisak od 12 igrača na koje računa na Mundobasket u Kini, a nakon toga će se naš tim uputiti ka Dalekom istoku, gde će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva pre početka planetarnog šampionata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading