"ORLOVI" ODLETELI U KINU PO ZLATO!

Autor: TODOR PETKOVIĆ

Sport

21.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u košarci odletela je juče na Svetsko prvenstvo, koje se održava u Kini. Očekivanja cele nacije su velika, jer svi priželjkuju taj duel sa Amerikancima i osvajanje zlatne medalje. Košarkaši su dobro odradili pripreme, dobro se taktički i fizički spremili. To govore i pobede na Akropolis kupu u Atini protiv Turske, Italije i domaćina Grčke.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Đorđević

Na poslednjoj konferenciji pred put u Kinu obratio se selektor Aleksandar Đorđević, koji je bio delimično raspoložen. Razlog za zabrinutost donele su neočekivane povrede Milosavljevića i Teodosića, ali i Lučića.

- Ono što se desilo Gagiju Milosavljeviću je najteža povreda koja igrača može da zadesi. On je dao mnogo reprezentaciji. Veliki je deo nje i osetiće se njegovo odsustvo - istakao je Đorđević i osvrnuo se na kapitena "orlova".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Predrag Danilović i Miroslav Raduljica

- Teodosiću nije dobra slika - u ponedeljak smo ponovo napravili magnetnu rezonancu i sve analize, četiri i po milimetara ruptura postoji i dalje. U dogovoru s njim 99 odsto neće biti s nama na SP.

SASTAV ZA SP:

Stefan Jović

Vasilije Micić

Bogdan Bogdanović

Marko Gudurić

Vladimir Lučić

Nemanja Bjelica

Stefan Birčević

Marko Simonović

Boban Marjanović

Miroslav Raduljica

Nikola Milutinov

Nikola Jokić

Sale je prokomentarisao i situaciju sa Lučićem.

- Planski je ostao u Beogradu, odradio je terapije kako bi sanirao rupturu koju je zaradio. Za 5-7 dana očekujem da će biti tu, da će treću ili već drugu utakmicu da dobije neke minute. On nije izgubio fizički mnogo, samo je potrebno da uđe u sistem i uigra se sa ekipom - rekao je Đorđević.

DVE BEBE KAO AMAJLIJA

Reprezentacija Srbije u košarci dobila je dva mala pojačanja. Neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Kini košarkaš Marko Simonović dobio je sina, dok je član stručnog štaba Nebojša Ilić dobio ćerkicu. Nadamo se da će nam prinove pomoći da dođemo do zlata.

Reprezentacija će odigrati tri pripremna meča u Kini protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske pre starta Svetskog prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading