(FOTO+VIDEO) Partizan trenirao u novom domu: Dobrodošli u rudnik!

Autor:

Sport

26.08.2019

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je počeo sa pripremama pre nedelju dana, ali u dubokoj "ilegali". Novinarima je danas prvi put otvorio vrata treninga i pružio im šansu da razgovaraju sa trenerom i igračima. Andrea Trinkijeri se raduje novom početku i najavljuje visoke ambicije tima u narednoj sezoni.

RepublikaFoto: Republika.rs
KK Partizan

- Dobrodošli u našu novu, skromnu kuću. Rekao bih rudnik, imaćemo šansu da mnogo kopamo kako treba - rekao je Trinkijeri novinarima u maloj sali Arene, u kojoj će crno-beli ubuduće trenirati.

Tim je počeo da radi pre sedam dana, vreme je za prvi trenerski raport.

- Za sada je sve okej, ali nikada nisam upoznao trenera koji je nesrećan u avgustu. Ide sve kako treba, polako. Nadam se da ćemo jako, jako lepo sarađivati, da ćete pisati o mnogo, mnogo lepih pobeda. Imamo mnogo posla, ekipa je nova. Imali smo radno leto.

Što se tiče tima i našeg rada, sad, da vam iskreno kažem – ne znam kako to izgleda. Znam šta izgleda kako treba: sezonske karte su išle kao pljeskavice. Grobari su bili fantastični. Želimo od toga da počnemo novu sezonu, od te ljubavi, strasti, želje -  nastavio je Trinkijeri.

RepublikaFoto: Republika.rs
Partizanova pojačanja

Ciljevi u novoj sezoni se znaju.

- Prva stvar je da izgledamo kao tim, da igramo kao tim. Ovo su za mene 12 najboljih igrača koje smo mogli dovesti i cilj je da postepeno izgledamo kao jedan tim, da mislimo kao jedan tim, da igramo kao jedan tim. ABA će biti super ove sezone, ima mnogo pojačanja. Evrokup – Miloš (Teodosić) ga igra, to sve govori.

Cilj je da idemo što dalje, da igramo što bolje. Kad dođem na trening, cilj mi je da na tom treningu moja ekipa izgleda najbolje što može. Moraćemo se boriti sa svima, ali prvo sa nama. Moramo da budemo konkurenti u svim takmičenjima, do kraja - kaže Trinkijeri.

Možete li jasno da kažete da će se Partizan boriti za titulu? I da li je završen prelazni rok?


- Prelazni rok nije nikad završen ni u kakvoj ekipi. Ekipa je trenutno ova. Jako sam zadovoljan, a rekao sam da su svi zadovoljni u avgustu. Rekao sam i da želimo da se borimo za svaku utakmicu, za svaki trofej, za sve. Moramo da budemo agresivni, mentalno, fizički.

Što se tiče nove dvorane, nova dvorana, nova kuća. Ja mislim da je ovo veliki napredak. Da imamo svoju kuću, da možemo da se zaključamo i radimo -  rekao je Trinkijeri.

Da li ćete moći da napravite korak napred u odnosu na prošlu sezonu i polufinale ABA, odnosno finale Super lige?

- Ne znam, još je jako rano. Ne znam kako ćemo mi izgledati, ali mislim da smo mi jači na papiru nego prošle godine. Sad treba to sa papira da radimo da prenesemo na teren - zaključio je Trinkijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading