“Gledao sam Srbiju, predobri ste! Ne smemo da igramo sa vama”

Autor:

Sport

30.08.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija svoj prvi meč na Mundobasketu igra sa selekcijom Angole, a selector ove reprezentacije Vil Vojt nije presrećan što je ovo prvi meč njegovog tima na takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Afrikanci se plaše Srbije

On je skautirao naš tim i ono što je video nije mu se svidelo.

- Nažalost znam previše, jer ste predobri. Gledao sam sve pripremne utakmice, s razlogom brojni ljudi očekuju da Srbija osvoji Svetsko prvenstvo. Veoma talentovan tim, čak i bez Miloša Teodosića. Igraju veoma dobro zajedno, način na koji prate jedan drugog, prosleđuju loptu, defanzivno, i ogromni su. Za nas je to izazov na nekoliko načina. Fokusiraćemo se na ono što mi možemo da uradimo. Ne smemo dozvoliti da nas uhvate u duel sa NBA igračima. Moramo igrati na određen način i truditi se ceo meč - rekao je Vojt.

Najavio je da će Angola igrati brzu košarku sa puno tranzicije i tako pokušati da iskoristi svoje najveće adute.

- Moramo, svaki tim na SP ima određen stil igre. Zbog toga je zabavno gledati. Znamo da ako pokušamo da se nadigravamo s njima neće biti sjano. Najbolje što možemo je da ubrzamo igru, pokušavati da ih pritiskamo što više i elimišemo njihovu visinu u kojoj su u prednosti u odnosu na nas.

RepublikaFoto: Starsport

Na kraju je naglasio da njegov tim ipak očekuje pobedu, iako je jasno da su Angolci izraziti autsajderi.

- Svaki tim očekuje da pobedi, čak i protiv Srbije. Neću samo da se pomirim da ćemo izgubiti. Ali kada je u pitanju šira slika, želimo da budemo najbolji afrički tim. To je teško kada su svi u različitim grupama. Ne može se predvideti kako će drugi timovi završiti i kakav učinak će nam omogućiti da budemo ispred drugih. Igraćemo najbolje što možemo tri utakmice koje imamo u grupi i onda ćemo videti gde će nas to odvesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading