"ORLOVI", SMAŽITE ANGOLU ZA DORUČAK

Autor:

Sport

31.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vežite se, "orlovi" poleću prema zlatu u Kini! Odbrojavanje je gotovo, četa Aleksandra Đorđevića u subotu ujutro po srednjoevropskom vremenu (9.30, RTS 1) izlazi na teren u prvom meču na Mundobasketu protiv Angole.

RepublikaFoto: Republika.rs
Košarkaška reprezentacija Srbije

Za protivnika iz Afrike svi očekuju da bi trebalo da bude samo prva prepreka Srbiji na putu ka krajnjem cilju. Međutim, Milan Gurović (44), proslavljeni as i osvajač prethodnog najsjajnijeg odličja za našu zemlju u Indijanapolisu 2002, u razgovoru za Srpski telegraf upozorava da momci moraju da budu oprezni.

POŠTUJEMO SVE

- Meč je idealan za gledanje, "orlovi" smažu Angolu za doručak dok pijemo jutarnju kaficu. Međutim, ne bih nikog unapred otpisao, setimo se šta nam se desilo na SP 2006, kada nas je u prvom kolu pobedila Nigerija i bacila u osmini finala na Španiju. Ne smemo nikog da potcenimo, ne zbog njih već zbog nas samih. Ako hoćeš da budeš poštovan, moraš i ti da poštuješ druge - istakao je Gurović.

RepublikaFoto: Republika.rs
Trening košarkaška Srbije u Fošanu

On je uveren da je selektor Đorđević toga svestan i da sigurno ništa neće prepustiti slučaju.

- Selektor je već uigravao tandeme, forma se polako podiže, tako da ako odradimo sve kako treba, ne bismo smeli da imamo problema ni sa Filipinima, ni sa Italijom, koju smo već dva puta savladali - dodao je Gurović.

Gudurić: Jedva čekamo da počne turnir, spremni smo na trčanje i skakanje sa Angolom!

NEMA TREME

Isti optimizam deli i bek "orlova" Marko Gudurić iako će protiv Angole igrati bez Nemanje Bjelice, kojem se pojavila manja cista na kolenu.

- Pripreme su bile duge, jedva čekamo da počne turnir. Nećemo imati tremu, svi imamo puno utakmica iza sebe. Što se Angole tiče, dobra su ekipa, imaju nekoliko individualno jakih igrača. Igraju tu neku drugačiju košarku, ali spremni smo na trčanje i skakanje sa njima - istakao je Gudurić pred prvi meč.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Skandal! Srpski igrači i novinari nisu dobili akreditacije

Organizatori Svetskog prvenstva pali su na prvom većem testu! Dan pred prvu utakmicu protiv Angole srpski košarkaši naišli su na neverovatan problem - nisu dobili akreditacije, a bez njih ne mogu da uđu u halu na meč. Nepuna 24 sata do početka utakmice ni 11 novinarskih ekipa iz Srbije nije dobilo propusnice, uključujući i izveštača Srpskog telegrafa.

U pitanje je bio doveden čak i televizijski prenos jer jedan od glavnih FIBA kamermana nije dobio akreditaciju. Pritom su organizatori odgovornost prebacili na policiju, koja je radila bezbednosnu proveru. Našem izveštaču i njegovim kolegama nije preostalo ništa drugo nego da, dok čekaju propusnice, sednu i popiju pokoje laško pivo, koje su poneli iz Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading