"Željko i Duda su na drugom nivou!"

Autor:

Sport

01.09.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar istanbulskog Fenerbahčea Ahmed Duveriolu nastupa pod drugim imenom na Svetskom prvenstvu u Kini, a za novinare je govorio o tome koliko mu je značilo što je imao priliku da u klupskoj karijeri sarađuje sa srpskim trenerima Željkom Obradovićem i Dušanom Ivkovićem.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Dominikanska Republika vs. Jordan

Reprezentacija Jordana poražena je na startu Svetskog prvenstva u Kini – nije uspela da dođe do iznenađenja i pobedi Dominikansku republiku uprkos sjajnoj igri Ahmeta Duveriolua, koji je postigao 34 poena šutirajući iz igre 14/18.

Duveriolu trenutno je član Fenerbahčea, u kojem je od 2016. godine i gde ga trenira srpski stručnjak Željko Obradović. Pre toga nastupao je za Anadolu Efes, u kojem ga je trenirao Dušan Ivković.

- Treneri poput Željka i Dude vas podučavaju svemu – detaljima, svim detaljima. Oni vam daju sve i kažu vam šta je vaš posao u timu i tokom utakmice. Prenose sve što vam je potrebno u vezi sa košarkom. Imao sam mnogo sreće što su mi oni treneri – prvo sam bio kod Ivkovića, a sada mi je treća godina kod Obradovića. Oni su na drugom nivou. Naučili su me kako da igram košarku i mnogo sam napredovao radeći sa njima-  izjavio je centar reprezentacije Jordana.

- Čak i kada sam u Kini razgovaram sa trenerom Obradovićem, on mi govori kako da postupim u određenim situacijama na utakmicama, iako je sistem drugačiji- rekao je Duverioglu.

 zaključio je 26-godišnji košarkaš.

Duveriolu je u rodnom Jordanu poznatiji pod imenom Al-Dvairi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading