Ma, kakvi Kanađani - Litvanci pokazali kako se igra evropska košarka!

Autor:

Sport

03.09.2019

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Litvanije su upisali drugu ubedljivu pobedu na Mundobasketu u Kini, ovog puta su bili bolji od selekcije Kanade rezultatom 92:69.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor košarkaša Litvanije

Bili su Litvanici favoriti u ovom meču, ali mnogu si mislili da Kanada može da iznenadi Evropljane, što se nije desilo. Od samog starta meča izabranici Adomaitisa su nametnuli svoj tempo i već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost.

Kanađani su u drugom periodu igre potpuno uspeli da pariraju Litvancima, ali činjenica je da nisu imali kvalitet da preokrenu.

Imajući u vidu da su i u prvom kolu ubedljivo poraženi od Australije sa 108:92, a da su im mnogi predviđali zapažen rezultat na ovom takmičenju, jasno je da su Kanađani za sada najveće razočaranje ovog šampionata.

Litvanija se do kraja je rivala držala na dovoljnoj distanci, koja je u nastavku postala i još veća.
Valančijunas i Ulanovas su sa po 13 poena bili najefikasniji kod Litvanaca, a u selekciji Kanade bolji od ostalih bio je Kajl Vildžer sa 24 postignuta poena.
 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading