Italiji drhte gaće od strašne NBA Srbije

Autor:

Sport

04.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa plus 105 koš-razlikom u dve utakmice košarkaši Srbije startovali su na Svetskom prvenstvu u Kini, što je svim rivalima, uključujući i Amerikance, uteralo strah u kosti.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Naši NBA asovi plaše Italijane

Međutim, prva prava prepreka izabranicima Aleksandra Đorđevića danas (13.30, RTS 1) biće Italija u borbi za prvo mesto D grupe u Fošanu.

MOĆNO ORUŽJE

Istog rivala "orlovi" su dva puta nokautirali u pripremnom periodu, najpre sa 96:64 a onda i sa 71:65, zbog čega su "azurima" zadrhtale gaće i pri samoj pomisli da moraju opet na megdan Srbiji, predvođenoj petoricom NBA asova.

5

asova u najjačoj ligi na svetu ima Đorđevićev tim

- Srbija ima mnogo moćnih oružja, biće nam teško. To je prava NBA ekipa, jedna od najboljih na Svetskom prvenstvu - zavapio je iskusni prvotimac Italijana Danilo Galinari.

S druge strane, selektor "orlova" Đorđević napominje da ih dve pobede nad Italijom i dva ubedljiva slavlja na startu Mundobasketa protiv Angole i Filipina ne smeju zavarati. Sale Nacionale je svestan da ovaj put neće sve lako kliziti na terenu, kao što je ispijanje hladnog laškog piva, uz upozorenje odakle dolaze najveće pretnje.

TEŠKO TRI OD TRI

- Svesni smo da za nas tek danas počinje Mundobasket. Italijani imaju odlične šutere, ali su deficitarni na centarskoj poziciji. Međutim, raduje me i što moji momci odlično šutiraju, samo neka tako nastave - istakao je Đorđević.

38

razlike Srbija napravila protiv Italije u dva pripremna meča za SP

Da ćemo prevagu odneti u reketu, svestan je i Nikola Milutinov, koji će, uz Nikolu Jokića, Bobana Marjanovića i Miroslava Raduljicu, biti pravi bedem pod oba koša. Jaka odbrana biće ključ uspeha, smatra gorostas iz Olimpijakosa.

- Nisu nas opustile ubedljive pobede u prva dva kola. Ozbiljno pristupamo svakom rivalu bez obzira na njihov kvalitet, a Italiju odlično poznajemo. Što se nas tiče, znamo da smo jaki na svim pozicijama, ne samo na centarskim - jasan je Milutinov.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading