(VIDEO) Poljska savladala i Obalu Slonovače, sa maksimalnim učinkom u drugoj fazi!

Autor:

Sport

04.09.2019

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rutinski je Poljska odradila posao u prvom krugu Svetskog prvenstva. Ekipa sa istoka Evrope je domininatno osvojila prvo mesto, sa sve tri pobede, pa sa maksimalnim brojem bodova odlazi u drugu fazu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Košarkaška reprezentacija Poljske

Iako je Obala Slonovače pružila Poljacima jači otpor nego što se očekivalo, ekipa selektora Majka Tejlora je držala sve konce utakmice u svojim rukama i upisala i treću pobedu na Mundobasketu – 80:63 (20:24, 16:8, 19:17, 25:14).

Posle dva trijumfa u prva dva kola, protiv Venecuele i Kine, malo su se Poljaci opustili na početku duela sa “fenjerašem” u grupi. S druge strane, pitanje časti za tim Obale Slonovače je da se s Mundobasketa vrate makar s jednom pobedom.

U tom ritmu Afrikanci su ušli u meč i odigrali odlično prvu četvrtinu, koju su i dobili rezultatom 24:20. Bilo je to zvono za buđenje Adamu Vačinskom i njegovim saigračima, koji su u drugi deo meča krenuli mnogo jače.

Sredinom druge četvrtine Poljska je došla do preokreta, povela je 28:26 i od tog momenta vođstvo više nije ispuštala iz ruku.

Sve do poslednjeg kvartala ta razlika se kretala od dva do osam razlike, ali Obala Slonovače nije uspevala da dođe do novog vođstva.

U poslednjoj četvrtini Poljaci su dodali gas i na kraju još i ubedljivo slavili sa 17 poena razlike.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Vačinski sa 16 poena, dok je Obalu Slonovače predvodio Abuo sa 23 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading