Borjan: Sad znamo kako se igra LŠ, vraćamo se na staze stare slave

Autor:

Sport

04.09.2019

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Crvene zvezde Milan Borjan je u razgovoru za zvanični sajt šampiona Srbije razgovarao o evropskim uspesima ove generacije fudbalera crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Govorio je i o porodici, Delijama...

– Tri godine zaredom smo u grupnoj fazi evropskih takmičenja, mislim da ni sami nismo svesni šta smo uradili. Doneli smo ogromnu radost zvezdašima i celoj Srbiji. Ponosan sam na celu ekipu i na navijače koji su bili naš 12. igrač i mnogo nam pomogli na terenu. Dugo su čekali ljubitelji fudbala u Srbiji da neki naš klub gledaju u najelitnijem evropskom takmičenju. Izuzetno sam srećan što smo mi prva srpska ekipa koja se drugi put zaredom takmiči u ovakvom formatu Lige šampiona. Vreme je da se srpski fudbal vrati na stare staze uspeha – rekao je Borjan.

Atmosfera na Marakani je na svakoj utakmici sjajna, a Zvezdina hobotnica otkriva ko mu je najveća podrška.

– Delije nam daju dodatnu snagu na terenu. Mnogo puta do sada smo svi istakli koliku snagu nam daju naši navijači na terenu. Fenomenalnu sliku šaljemo u svet posle evropskih utakmica, ispunjene tribine i pesma koja ne prestaje. U podršci ne zaostaju ni domaće utakmice, kao ni gostovanja, tu su naši navijači uvek da nas podrže. Porodica mi je najveća snaga. Supruga i sin me prate na većini utakmica i to mi neverovatno znači. Znaju koliko sam im zahvalan što su uvek uz mene.

Borjan je govorio o čekivanjima od mečeva u grupi B Lige šampiona.

– Bogatiji smo za evropsko iskustvo od prošle godine. Izvukli smo pouke i sada znamo na kom nivou se igra fudbal u Ligi šampiona. Stručni štab radi odličan posao, kvalitetno analiziraju svakog protivnika i to će nam mnogo značiti. Daćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače. Odmerićemo snage sa najkvalitetnijim evropskim ekipama i svi sa nestrpljenjem očekujemo početak grupne faze.

Finiš utakmice protiv ekipe Jang bojs sigurno nije bio za one sa slabim srcem. Međutim crveno-beli su odavno navikli da mroaju “preko trnja do zvezda”.

– Bilo je napeto, ali posle završnice u Kopenhagenu mislim da smo postali još otporniji. Šalu na stranu, bili smo potpuno fokusirani. Imali smo rezultat koji nas vodi u grupnu fazu Lige šampiona i jedino je bilo potrebno da smireno privedemo meč kraju. Znamo da ništa nije gotovo do poslednjeg sudijskog zvižduka. Uspeli smo da ostanemo mirni i doneli smo ogromnu radost našim navijačima. Uvek se međusobno podržavamo, a velika prednost nam je i to što uvek imamo pesmu podrške navijača.

Po mnogim ocenama golman Zvezde je najbolji pojedinac u kvalifikacijama za Ligu sampiona, ali to nije prošlo bez ovacija koje je brilijantnim intervencijama Borjan svakako zaslužio.

– Kada igrate u Crvenoj zvezdi nema potrebe za dodatnom motivacijom. Svaki novi dan je novi izazov. Bogata istorija i ogromna armija navijača su ono što nas obavezuju da u svakom trenutku dajemo sve od sebe. Prijaju pohvale na račun moje igre, ali najvažnije je da je ekipa uspešna – zaključio je Borjan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading