Hoćeš na SP u Kinu? Iskeširaj 6.500 evra!

Autor:

Sport

06.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo 1.000 Srba iz svih krajeva sveta bodrilo je "orlove" u Fošanu na derbiju D grupe Svetskog prvenstva protiv Italije. Grad na jugoistoku Kine udaljen je od Srbije preko 8.000 kilometara, a Srpski telegraf istražio je na licu mesta koliko novca je potrebno našim ljudima da bi uživo pratili sve mečeve izabranika Aleksandra Đorđevića na Mundobasketu.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović
Jovan Subotički

Pred duel sa "azurima" razgovarali smo sa Jovanom Subotičkim iz Bečeja na radu u Cirihu, koji nam je do tančina objasnio koliko je zapravo skup izlet u Aziju.

- Samo za paket ulaznica za sve mečeve platio sam 3.200 evra i još su kasnili mesec dana sa isporukom. Leteo sam od Ciriha preko Helsinkija i Hongkonga, pa odatle vozom do Fošana i računao sam da ću na prevoz do finala u Pekingu 15. septembra dati ukupno oko 2.300 evra. Hotelski smeštaj za 16 dana u četiri grada izašao me je oko 1.000 evra. Ipak, ne žalim ni evro od tih 6.500, koliko sam puko. Ma, druže, ovo se doživi jednom u životu! - ushićenim tonom rekao nam je sredovečni Srbin, dok su ga Kineskinje oduševljeno zaskakivale... Za fotografiju, naravno.

Svaka ljubav ima svoju cenu, pa tako i ova koju navijači Srbije imaju prema košarkašima. Ako donesu zlato, zaboraviće se i na nimalo naivne troškove. Napred, "orlovi"!

Nedugo nakon našeg razgovora sa simpatičnim navijačem iz Bečeja, "orlovi" su održali čas košarke Italijanima (92:77), a onda je halom zagrmelo: "Uzmi, Sale, svetsku titulu, na šta se selektor Đorđević prekrstio.

NA OVO IDE LOVA

1.000E SMEŠTAJ

2.300E PREVOZ

3.200E KARTE ZA SP

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading