Ameri konačno priznali: Pošteno je reći da Srbija igra najbolju košarku na svetu!

Autor: Tanjug

Sport

06.09.2019

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni američki portal "Sports Ilustrated", oduševljen igrama reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, piše da izabranici Aleksandra Ðorđevića u ovom trenutku igraju najbolju košarku, čak ispred SAD.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica

U analizi novinara Džeremija Vua kaže da veoma respektuje Srbiju, posebno ističući najboljeg centra NBA lige prošle sezone Nikolu Jokića.

- Ne znam da li je pošteno da osim SAD proglasim kao favorita na velikom takmičenju, čak i kada je tim "mlak", ali tim Srbije mora da se pogleda. Nije novost da je Srbija kvalitetna, kao i da je glavna pretnja dominaciji SAD. Mora da se prizna da igra sve bolje- navodi se u tekstu "Sports Ilustrated".

Kako navodi, nije iznenađenje što glavne role imaju NBA igrači Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.


- Srbija, koju mnogi vide kao prvog konkurenta, raznela je Angolu i Filipine i lako prošla preko Italije u proseku davajući 107,7 poena. Biće fascinantno videti mogu li da nastave u istom ritmu- navodi se u tekstu.
RepublikaFoto: Starsport

Vu podseća i da je Srbija ubedljivo izgubila od SAD u finalu Svetskog prvenstva u Španiji pre pet godina, ali uz napomenu da nije tada imala zvezdu Denvera Jokića.

- Zabavno je gledati Srbiju. Iako tek slede jače utakmice, Srbija je klinički efikasna i to bez prekomerne izloženosti Jokića, koji je mnogo napredovao u Denveru. Postao je dominantan igrač u NBA ligi na svoj specifičan način i u suštini je nezaustavljiv u FIBA takmičenju.

Ističe se i da SAD ima atletski najmoćniji tim, posebno atletski, ali da je Srbija najviše pokazala do sada.

- Pošteno je reći da Srbija igra najbolju košarku na svetu trenutno, da je zaslužila pažnju, bez obzira što je krajnja tačka daleko. Ona je mnogo više od pretnje i vredi je gledati- zaključio je Vu.

Srbija ima četiri pobede iz isto toliko mečeva u Kini i u nedelju se sastaje sa Španijom u Vuhanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading