Australija se mučila, ali pobedila Dominikansku Republiku!

Autor:

Sport

07.09.2019

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Australije savladali su Dominikansku Republiku sa 82:76 u prvom meču grupe L u drugoj fazi Mundobasketa.

RepublikaFoto: Starsport
Peti Mils ponovo najbolji u ekipi Australije

"Kenguri" su do novog trijumfa stigli dosta teže nego što se očekivalo. Dominikanska Republika pružila je sjajan otpor favorizovanom rivalu, i maltene do kraja meča bila je u igri za dobar rezultat.

Australija je konstantno bila u vođstvu, ali razlika nije prelazila sedam poena sve do poslednje četvrtine. Dominikanci su se veoma dobro držali i nisu dozvoljavali Australijancima da se odlepe ni u jednom trenutku.

U poslednjih 10 minuta Australija je ušla sa prednošću od pet poena. Uspeli su "Bumersi" da odbiju nalet rivala i da konačno povedu sa dvocifrenom razlikom. Ipak, borbeni košarkaši Dominikanske Republike se nisu predavali do samog kraja, pa su uspeli da u poslednjem minutu smanje prednost Australije i dožive poraz od šest poena razlike.

Australija je četvrtim trijumfom na Mundobasketu stigla na korak od plasmana u četvrtfinale, ali u narednim mečevima moraće da odigra dosta bolje nego protiv slabašne Dominikanske Republike.

Peti Mils je bio najefikasniji u svom timu sa 19 poena, a pratili su ga Golding sa 15 i bivši košarkaš Partizana Džok Lendejl sa 13 poena. U poraženom taboru izdvojio se Vargas sa 16 koševa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading