Francuzi posle drame izbacili Litvance sa SP!

Autor:

Sport

07.09.2019

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Francuske nastavila je trijumfalan niz u Kini, četvrtu pobedu u nizu upisali su protiv selekcije Litvanije, rezultatom 78:75 i izbacila je sa turnira.

RepublikaFoto: Starsport
Francuzi u četvrtfinalu

Tim trijumfom, obezbedili su sebi, ali i Australiji, plasman u četvrtfinale, a pritom su Litvance izbacili iz borbe za medalje.

Furnije je sjajno otvorio meč, prednost "trikolora" je rasla iz minuta u minut, nakon 10 minuta vodili su sa 26:14.

Litvanija je u drugom kvartalu uspela da im isparira, ali to je bilo dovoljno samo da se deficit smanji za dva poena pred odlazak na odmor.


U trećem kvartalu slična slika, igralo se veoma tvrdo, Francuska u odlučujuću deonicu ulazi sa +11.

Ipak, nisu se predali Litvanci, čvrstom i pametnom igrom vraćaju se u meč, dolaze i do preokreta, nakon trojke Lekavičijusa na 4:27 do kraja susreta.
RepublikaFoto: Starsport
Litvanci ispali sa SP

Igralo se koš za koš, obe selekcije su se strašno borile za svaku loptu, problem za Litvance je bio što su rano izašli iz bonusa, dok je problem za Francuze bio što Gober nije dobro izvodio slobodna bacanja.


Na 30 sekundi do kraja Valančijunas sa linije penala dovodi Litvance na minus od samo pola koša, da bi u narednom napadu De Kolo dvojkom odlepio Francuze na +3.

Mačijulis je promašio šut za tri poena u finišu, Sabonis nije uspeo da ga popravi, puleni Vensana Kolea su slavili i izborili plasman u četvrtfinale.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading