Selektor Španije odgovorio Đorđeviću i pokazao veliki respekt: Bojim se da dominacije Srbije tek počinje...

Autor:

Sport

07.09.2019

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako se bliži apsolutni derbi druge faze Mundobasketa u Kini između reprezentacija Srbije i Španije. Serđo Skariolo maksimalno dao oduška svojim košarkašima nakon tesne pobede protiv Italijana. On smatra da će predstojeći meč protiv Srbije biti prava poslastica i o izabranicima Aleksandra Đorđevića govorio je samo najbolje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Skariolo propisno nahvalio Srbiju

Pobednik će sebi obezbediti, bar na papiru, lakši put do same završnice, dok će poraženi, sasvim izvesno, u deo žreba gde se nalazi selekcija SAD-a.

- Nakon pobede nad Italijom bila je prisutna velika euforija u našem sastavu. Bila je to fizički zahtevna utakmica sa dosta tenzije. Ali to je prošlost. Sada moramo svih pet čula da usresredimo na meč sa Srbijom, najboljim timom prema mišljenju većine- rekao je selektor Španaca.

Skariolo sigurno zna srpski mentalitet i tačno je zamislio kako njegovi izabranici treba da odigraju.

- Moramo prići utakmici sa dosta samopouzdanja i respekta. Svesni smo šta su naše mane, a šta prednosti. Moramo da razumemo da se fizički ne možemo nositi sa Srbijom. Nikada ranije nisam video u svom životu takav nacionalni tim. Imaju ogroman broj talentovanih košarkaša, biće veoma zabavno takmičiti se protiv njih- rekao je Španac.

Primetio je Skariolo da je tim Srbije atipično viši...

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

- Pored toga što imaju mnogo talentovanih košarkaša, odlično se snalaze u igri i pored svoje velike visine. To im samo daje dodatnu prednost. Polako odmiču svima ostalima u Evropi i preuzimaju primat od nas. Ne smemo na to gledati sa povezom preko očiju, pokušaćemo da se odbranimo- jasan je Skariolo.

Selektor Španije kaže da je aktuelni sastav Srbije ubedljivo najbolji gledajući tekuću deceniju.

- Mislim da je ovo najbolji tim Srbije, kako po talentu, tako i po zrelosti, sa dosta igrača sa NBA iskustvom, kao i iskustvom igranja u Evroligi. Trenutno su u punom zamahu, pošto imaju relativno mlad sastav. Plašim se da je ovo samo početak dominacije Srbije, ali sutra je utakmica kao bilo koja druga. Nekada ne pođe sve kao što se misli- rekao je selektor "cvene furije".

Đorđević je istakao da Španija ume da zavara i da se uvek nekako dokopa medalje, evo kako to Skariolo komentariše.

- Nadam se da je u pravu. Oni se sada nalaze na mestu na kojem smo mi bili godinama unazad. Znam da mu nije svejedno, pokušava da skine pritisak sa svojih košarkaša- zaključio je Skariolo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading