"Orlovi" se raspali protiv "crvene furije": Španija nadigrala očajnu Srbiju!

Autor:

Sport

08.09.2019

14:46 >> 16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi poraz za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini. Izabranici Aleksandra Đorđevića su u poslednjoj utakmici grupe J poraženi od selekcije Španije sa 81:69.

RepublikaFoto: Starsport
Srbija - Španija

To znači da Srbija morati težim putem. Kao drugoplasirani iz ove grupe u četvrtfinalu idemo na Argentinu, a u polufinalu će verovatno protivnik biti Sjedinjene Američke Države, osim ako ne bude iznenađenja u međuvremenu.

Ušli su nam Španci u glavu, nije išlo ništa od ruke, a potom je i Nikola Jokić isključen u trećoj četvrtini pri dvocifrenoj prednosti Furije. Odigrali su fantastičnu odbranu, imali su više energije, bili precizniji i na kraju su dobili ovaj meč. Iako su naši opet imali šansu da se vrate i dobiju, ali posle loših poteza, igre i promašaja Gudurića, Bjelice i Micića... To je bilo samo u domenu teorije.

Kada je Aleksandar Đorđević preuzeo reprezentaciju najveća želja mu je bila da dobijemo Španiju. To se još nije dogodilo. Ali, možda ne bi bilo loše da se opet sastanemo u finalu pa da onda to bude ono pravo. Ali, da bi Plavi stigli do tamo, moraju mnogo bolje od današnje partije.

Mnogo bolje. Drastično bolje.

Srbija je meč otvorila trojkom Birčevića, ali i ne tako dobrom defanzivnom gde je Oriola pobegao u dva navrata, a na to je i Đorđević insistirao pred samo početak duela. Morali su Plavi bolje da brane u odbrani, ali i bolje da grade koš.

Očekivano je bilo da Plavi imaju prednost ispod koša i zato je naš tim pametno krenuo u meč i počeo da "kači" lične greške visokim igračima Furije. Prodadio je i Bogdan, krenuli su poeni u tranziciji posle dobre defanzive i Srbija je preuzela vođstvo. Važno - da se odmah stavi do znanja ko mu stoji preko puta. Posle 10 minuta igre "orlovi" su vodili sa sedam razlike.

Bilo je očigledno da se dosta oslanjamo u napadu na Bogdana, pa se čekalo da i ostali prorade, posebno Bjelica, Gudurić, Micić, Marjanović...

Jokić je dosta učestvovao u igri pa onda nestao, Španci počeli da pogađaju trojke, da igraju i oni bolju odbranu, postavili su zonu i sa njom mučili naš sastav i brzo su stigli u egal. Potom i poveli.  Sve zahvaljujući odličnom defanzivom gde su nas „zaključali“ potpuno kao nijedna ekipa do sada na prvenstvu.

Velika euforija i ogromna očekivanja pred ovaj duel već na poluvremenu su se pretvorili u zabrinutost i nekoliko znakova pitanja. Kao da su Španci skinuli bocu s kiseonikom našima sa leđa. Gušili su se u drugoj četvrtini, nikako im nije uspevalo da prorade, razlog - premalo raspoloženih igrača. Pritisak ili nešto drugo, sada više nije ni važno.

Španci su dobro gađali za tri poena, odlično čuvali Bogdana, Rubio je vezao dve trojke, a Bogdanović je bio više nego raspoložen da se pobije sa Furijom (14 poena), sve to dovoljno za 37:45 za Španiju posle 20 minuta. Previše poena primljenih u drugoj četvrtini - 32.  Srbija je gađala za tri poena 2/11, Španci 7/17 u tim momentima. Nije bilo protoka lopte u napadu, ruke su se „skratile“, Španci su na parketu delovali „napaljenije“ i hrabrije i sve je to u drugom poluvremenu moralo da se promeni.

Ali, nije se mnogo promenilo. Zato Španci slave.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Nudili su se igači Furije, imali loše periode u igri, ali kada god bi naši probali da se približe usledio bi novi promašaj ili greška, a na drugoj strani su i Španci imali sreće i iskustva, pa sve to zajedno donosi činjenicu da ćemo morati malo težim putem u nastavku šampionata.

SRBIJA - ŠPANIJA 69:81

IV ČETVRTINA

10.minut - Kraj utakmice, poraz Srbije, Španija je bila dominatnija u ovoj utakmici i zasluženo slavila.

9.minut - Lučić polovičan sa linije penala. Rubio se prošetao do koša za dva poena, bez poena i za našeg kapitena

8.minut - Gasol ne precizan, ali naši prave faul u napadu

7.minut - Bez poena na obe strane

6.minut - Raduljica jedva do obruča. Klaver odličan, 2+1. BOGDANOVIĆ TROJKA

5.minut - Greši Jović, a Rubio pogađa za dva, a na drugoj strani Micić za dva precizan

4.minut - Bogdanović 3/3 sa linije penala. Španci ne koriste napad i prave novi faul nad Bogdanovićem. Naš bek sada 2/2 sa slobodnih bacanja

3.minut - Neverovatna trojka Ljulja! Bez poena na drugoj strani za Micića

2.minut - Španci ne greše sa penala, sada precizan Rudi Fernandez. Bjelica nije pogodio trojku

1.minut - Neverovatni promašaji naših momaka! Gasol je promašio trojku, a zakucava na drugoj strani Raduljica

III ČETVRTINA

10.minut - Još jedno zakucavanje Bogdanovića! Vasa 3/3 sa penala, nakon faula na tri poena

9.minut - Ernangomez koristi skok u napadu i pogađa za dva. Raduljica odličan sa penala, ponovo precizan 2/2. Maši trojku Gudurić

8.minut - Petnaesta izgubljena lopta za naš tim! Zakucavanje Bogdanovića

7.minut - Odlična odbrana Micića, ali ubrzo nova izgubljena lopta, a zatim i faul napadu Španaca. Kapiten 2+1

6.minut - Milutinov pogađa za dva, na drugoj strani Gasol precizan oba puta na liniji slobodnih bacanja. Ponovo veliki problemi, precizan i Rubio sa bacanja. Bjelica precizan sa bacanja

5.minut - Klaver TROJKA! Bjelica polovičan sa slobodnog bacanja. Dva poena za Marka Gasola

4.minut - Fernandez pravi faul u napadu. Posle nesportske, tehnička i isključenje za Jokića! Rubio 3/3 sa penala

3.minut - Promašio je trojku Lučić, ali Jokić pogađa posle skoka u napadu

2.minut - Nesportska za Jokića! Fernandez oba puta precizan sa penala, a potom i dva poena Rubia

1.minut - Gasol otvara drugo poluvreme sa dva poena

II ČETVRTINA

10. minut - Lepo je pogodio Bogdanović, 35:41. Gasol polovičan sa penala, 35:42. Bogdanović je promašio trojku, pa uhvatio loptu i pogodio za dva, 37:42. Ljulj pogađa trojku u poslednjem napadu, 37:45. Španci su ovu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 32:17, loša igra našeg tima.

9. minut - Rubio je ostao sam samcijat i pogodio trojku, 29:38. Lučić sa linije penala pogađa oba, 31:38. Opet je Rubio ostao sam i opet je ubacio trojku, 31:41. Ernangomez pravi treći faul, Lučić ponovo precizan sa slobodnog bacanja, 33:41.

8. minut - Milutinov ponovo monstruozno zakucava, 29:35.

7. minut - Konačno lepa akcija, Bogdanović je uposlio Jovića, a ovaj poentirao, 27:31. Rubio na liniji penala, nakon bespotrebnog faula Bjelice. Oba pogađa Riki, 27:33.  Mark Gasol poentia, 27:35. 

6. minut - Jović ne pogađa trojku, pa Lučić u skoku pravi faul i šalje Ribasa na liniju penala, koji pogađa oba, 25:31.. Nova greška naših, ne možemo da se aklimatizujemo na špansku zonu. Srećom greši i Fernandez, pa Đorđević zove tajm-aut.

5. minut - Tehnička za Skariola, koji se bez ikakve potrebe žalio na odluku sudija. Bogdanović pogađa bacanje, 25:26. Jokić ne uspeva da nas vrati u vođstvo. Zakasnio je Jokić, a Ernangomez pogodio trojku, 25:29.

4. minut - Nova greška našeg tima, nemamo rešenja u napadu. Dobro smo se odbranili, Lučić je iznudio faul od Ernangomeza. Jokić prekida seriju Španaca posle skoka u napadu, 24:26.

3. minut - Pogađa i Ljulj trojku, 22:26. Samo dva poena smo dali do sada u četvrtini.

2. minut - Fernandez u svom stilu pogađa trojku, 22:19. Nova greška našeg tima i novi poeni Fernandeza, 22:21. Tajm-aut Đorđević.  Greši Gudurić. Bjelica nije znao gde se nalazi, pa Klaver poentira posle skoka, 22:23.

1. minut -  Ernangomez zakucavanjem uz faul otvara drugu četvrtinu, a pogađa i dodatni penal, 20:16. Na drugoj strani fauliran Jokić. Centar Denvera precizan oba puta, 22:16.

I ČETVRTINA

10. minut - Kraj prve četvrtine, Srbija igra veoma dobro, pogotovo u fazi odbrane i vodi posle prvih deset minuta.

9. minut - Klaver uz zvuk sirene, 20:13. Ernangomet blokadom zaustavlja Bjelicu, pa Gasol promašuje trojku.

8. minut - Ribas vraća trojku sa 9 metara, 16:11. Sjajna saradnja Jokića i Bogdana, 18:11. Ribas je pogrešio, a Jović u kontri lagano poentirao, 20:11.

7. minut - Bogdanović je promašio dvojku, uhvatio loptu i ubacio trojku, 16:8.

6. minut - Sjajan u odbrani Lučić. A na drugoj strani strašan prodor Bogdanovića, 10:6. Lučić u kontri pogađa uz faul, 12:6. Tajm-aut Skariolo. Lučić pogađa i dodatno bacanje, 13:6. Gasol prekida seriju Srbije, 13:8.

5. minut - Kakva akcija, Jović je uposlio Milutinova, a ovaj monstruozno prikucao loptu u koš, 8:6.

4. minut - Dobar napad Srbije, ali Lučiću lopta izlazi iz koša.  Kucanje Bogdanovića u kontri, 6:6.

3. minut - Milutinov sa penala polovičan, 4:4. Birčevića menja Jokić, Oriola nastavlja sa koševima, ovog puta sa linije slobodnog bacanja, 4:6. Druga lična za Oriolu. 

2. minut - Birčević pogađa trojku, 3:2, Oriola na drugoj strani ponovo precizan, 3:4.

1. minut - Krenula je utakmica. Srećno našim momcima. Oriola posle skoka u napadu postiže prve poene na meču, 0:2.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading