Aca Trica nije uspeo: Amerika lagano protiv brazilske sambe, sledi derbi sa Francuzima!

Autor:

Sport

09.09.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu uspeli Brazilci da naprave prvoklasno iznenađenje i da budu prvi koji će savladati reprezentaciju SAD-a. U borbi na sve ili ništa, gde im je samo pobeda igrala „za prolaz“, reprezentacija iz Južne Amerike nije imala snage, a ni umeća da trijumfuje protiv Amerikanaca, 89:73. To znači da će ekipa Grega Popoviča i definitivno u deo žreba gde se nalazi reprezentacija Srbije, a u četvrtfinalu će se sastati sa Francuzima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popović i igrači

Nije nam početak utakmice doneo ništa što nismo mogli da očekujemo. Amerikanci su bolje startovali, ali su Brazilci uspevali da održe korak, najviše zahvaljujući poenima Marselinja Uertasa i Vitora Benitea. Razlika nije rasla, uprkos inicijativi Gregove ekipe i uglavnom se kretala oko pet poena, a pred prvu „manju“ pauzu SAD je vodio rezultatom 21:18.

Ništa drugačije nije bilo ni u drugih deset minuta košarke. Brazilci se nisu uplašili Amerikanaca i igrali su možda i najbolju košarku na ovom Svetskom prvenstvu.

Neke lepe poene postigao je Anderson Varežao, čija je borbenost nedostajala u uvodnih deset minuta, a lepo su ga ispratili i ostali, pa ni nakon 20 minuta igre nismo mogli sa sigurnošću da tvrdimo ko će odneti trijumf na ovoj utakmici, 43:39.

Međutim, petnaestominutni odmor je definitivno više odgovarao reprezentaciji SAD-a. Malo po malo, prednost je krenula da raste, a Brazilci su počeli da promašuju ono što objektivno gledano ne bi smeli. Pokušavao je Aca Petrović izmenama da trgne svoje košarkaše, ali mu to nikako nije polazilo za rukom.

Pred kraj deonice, razlika je po prvi put na ovom meču postala i dvocifrena nakon trojke Krisa Midltona, pa je već tada bilo jasno da je u pitanju put bez povratka za Brazilce. Sa 11 poena zaostatka, ušlo se u poslednjih deset minuta košarke, 67:56.

Da li su godine i umor uticali na nešto slabiju igru Brazilaca kako je utakmica odmicala ili ne, ostaje otvoreno, ali definitivno je bilo vidljivo da nešto nije štimalo u njihovoj igri u drugom poluvremenu. Odbrana je bila gotovo nepostojeća kategorija, a ni napad nije bio preterano efikasan. 

Greg Popovič nije odmarao svoje najbolje košarkaše, već je i pored velike razlike rešio da „dokrajči“ Brazilce, 89:73.

Najefikasniji u redovima Amerikanaca na kraju su bili Majls Tarner i Kemba Voker sa po 16 poena, a dvocifreni su bili i Džejlen Braun sa 11 poena i Herison Barns sa 10 poena. U sastavu Ace Petrovića jedini vredni pomena bili su Vitor Benite koji je dostigao 21 poen, kao i Anderson Varežao i Leandrinjo Barbosa sa po 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovakav rasplet situacije znači da će Amerikanci zauzeti prvo mesto u grupi, a da sa njima u nokaut fazu putuju Česi. SAD će u četvrtfinalu odigrati pravi derbi protiv Francuza, dok će se Česi sastati sa Australijancima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading