Brodolom Srbije, Argentina šuterskim transom do polufinala

Autor:

Sport

10.09.2019

12:56 >> 12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Argentine savladala je Srbiju 97:87 (25:23, 29:26, 18:27, 29:20) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i tako se plasirala u polufinale, gde čeka bolkjeg iz meča SAD i Francuske.

RepublikaFoto: Kss.rs
Srbija preko Argentine mora do polufinala

Posle sjajne igre u prve četiri utakmice poraz od Španije uzdrmao je naš tim, a Argentinci su uspeli da pobede "Orlove" iako su bili autsajderi. Sjajan šut za tri poena držao je "gaučose" iznad našeg tima, a iako je naš tim poveo početkom poslednje četvrtine, nisu uspeli da zadrže tu prednost. 

Najefikasniji u timu Argentine bio je Luis Skola sa 20 poena, dok je Fakundo Kampaco imao 18. Kod nas je Bogdanović imao 21 poen, a Nemanja Bjelica 18. 

IV ČETVRTINA:

10. minut: Tajmaut Saše Đorđevića. Nekoliko promašaja naših za tri i napad je za Argentinu, Oni su u polufinalu, kao bolji tim. 

Dek uzima skok i pravimo faul, Skola postiže dva poena i sada je 97:85. Lučić daje dva poena - 97:87.

9. minut: Faul nad Kampacom. Promašuje oba bacanja, ali Kampaco u narednom napadu pogađa za 91:80. 

Slobodna bacanja za Micića. Pogodio je oba. Greška u koracima za protivnika i sada je 91:82. Treba nam pogodak. 

Bogdanović za tri vraća nadu Srbiji! 91:85 i Argentina traži tajm-aut. Pogađa Kampaco za 2 i rešava ovaj meč.

8. minut: Igrao je neko nogom i opet napqad za Argentinu. Sjajan pik Argentine i 89:78. Bezizlazna situacija za Srbiju. Micić promašuje trojku, ali je napad za Srbiju. 

 Bogdanović za tri! 89:80!

7. minut: Pogodak Argentine uz dodatno slobodno bacanje. Laprovitola pogađa i bacanje - 85:76. Lučić promašuie za tri. Pogaša Skola uz faul Jokića. 87:76. Promašuje. 

Faul nad Bjelicom u prodoru. Pogađa oba 87:78. 

6. minut: Gudurić promašuje za tri. Opet ista kombinacija, opet Skola, a sada Kampaco daje poene. Pogodak Bjelice za tri nas vraća u igru - 82:76. Ali onda njegova greška - igrao je nogom. 

5, minut: Skola popravlja za 78;73. Bogdanović promašuje za tri. Opet poeni za Skolu, +7 za "gaučose". 

4. minut: Faul nad Bogdanovićem, ide naš bek na slobodna bacanja. Promašio je prvo, a onda pogodio drugo. 76:73. 

Promašuje Skola za tri, a Laprovitola pravi drugi timski faul. Gudurić promašuje za dva. 

3. minut: Kampaco iz step beka za tri - 74:70. Jović pogađa za dva i smanjuje na 74:72. Još jedna trojka Argentine i Aleksandar Đorđević traži tajmaut. 

2. minut: Pogađa opet Argentina za tri poena, ovaj put Garino. 71:68. Faul u napadu Micića. 

1, minut: Izlazi Srbija sa dva pleja u ovoj četvtini. Gudurić za vođstvo Srbije! Trojka preko ruke - 70:68. Skola promašuje za Argentinu, Jokić ipak promašuje trojku.

III ČETVRTINA:

10. minut: Micić promašuje u prodoru, Ali i Argentinci promašuju, ali Vasilije Micić promašuje sve u poslednjem napadu za naš tim,

9. minut: Bogdan Bogdanović izvlači faul Vildoze i ide na liniju slobodnih bacanja, Oba pogađa i sada je -1. Oba tima promašuiju u nešto bržem ritmu igre. 

Sjajna rampa Milutinova!

8. minut: Dek se izborio za loptu pored Milutinova koji je ušao u igru i sada je na liniji penala. Pogađa oba - 68:65. 

7, minut; Istekao je napad Argentini i dobra odbrana Srbije. Tajmaut za Argentinu.

Trojka Nemanje Bjelice iz koraka! Dek je ispustio loptu i Argentinci prave faul, Bjelica promašuje jedno slobodno bacanje - 66:65. 

6. minut: Izgubljena lopta Jokića, a Vildoza nastavlja da šutira kao u transu, sada pogađa dvojku. 66;59.  Sjano zakucavanje Lučiča za 66;:51!

5, minut: Ne uspeva Bogdanović u kontri da postigne poene, Bjelica to ne popravlja, a na kraju tehnička za klupu Srbije. Pogađaju bacanje Argentinci - 64:59.Opet je Vasilije Micić na parketu. Posle nedosuđenog faula za Srbiju sude se koraci Luisu Skoli. 

RepublikaFoto: Kss.rs

4. minut: Lako Kampaco prolazi pored Jovića, a Bjelica gubi loptu u narednom napadu. Na drugi obruč Brusino daje poene i opet se odlepljuje Argentina - 63:57. 

Lučić utrčava u reket i postiže dva poena 63:59.

3. minut: Desetu trojku za Argentinu postiže Skola. Ali vraćamo se, Skola je načinio faul, Bjelica daje poene uz faul. Postiže poene i sa penala - 59:55. Kapmaco promašuje za tri, a u tranziciji Argentinci fauliraju Jokića. Dva pogotka sa bacanja - 59:57.

2. minut: Dva promašaja Srbije za 3 i u tranziciji Delija lako do poena, 56:52. Srbija opet promašije za tri. 

1. minut: Promašaj Kampaca, Trojka iz step beka za Bogdanovića, 54:52. Ukradena lopta Srbije i šansa za izjednačenje.

II ČETVRTINA: 

10. minut: Konačno Vildoza promašuje trojku, Bjelica je u prodoru, ali ga fauliraju. Pogađa Bjelica jedno slobodno bacanje, a Marko Simonović pravi faul u napadu pri skoku. Sada su bacanja za Argentinu. 

Skola pogađa oba bacanja za 54:47. Jokić pogaša u akciji sa Bogdanovićem i poluvreme se završava rezultatom 54:49. 

9. minut: Jokić postiže poene posle promašaja Bjelice, ali Patrisio Garino postiže trojku. Jokić opet dobar ispod koša i sada je 52:46. 

 

 

8. minut: Opet Gabrijel Dek postiže poene protiv Bjelice u prodoru za +7 Argentine. Neverovatan prodor Bogdanovića za 47:42. Ipak Skola postiže poene preko Jokića za 49:42. 

7. minut. Tajmaut za nas. 

Konačno i trojka Jovića - 42:37. Opet trojka Vildoze, ovo je neverovatna serija - 45:37. Vraća trojku Bogdan Bogdanović! 45:40. 

6. minut; Čuva Bogdanovič Deka ispod koša, Beži lopta našima posle ofanzivnog skoka i lopta je za Argentinu. Vraća se ova lopta u koš, trojka Garina za 42:34. 

5. minut: Jokić pogađa za 2 uz faul. Bjelica izlazi, a Simonović je prvi put na parketu. Sa druge strane u igri je Skola. Pogodak Jokića sa penala - 36:31. 

Još jedan pogodak Luke Vildoze. Sada iz ugla, nije to pokrio Simonović - 39:31. KONAČNO! Trojka za Srbiju, Simonovič za 39:34. 

4. minut: Mora Jokić opet na parket. Boban Marjanović pravi još jednu ličnu grešku. Gabrijel Dek pogađa jedno slobodno bacanje, 36:28. Lučić promašuje iz teške situacije, ali Argentinci promašuju dve trojke u narednom napadu.

3. minut: Bjelica okreće Vildozu leđima i na kraju zakucava! 28:27 za Srbiju. Laprovitola promašuje, ali mu se lopta odbija u ruke. Luka Vildoza pogađa za tri 30:28 za Argentinu. 

Ne prestaju problemi za Srbiju, Boban Marjanović pravi nesportsku grešku. Laprovitola oba bacanja pogađa i sada je 32:28. 

Laprovitola pogađa za tri iz velike daljine - 35:28. 

RepublikaFoto: Danijel Kokanović

2. minut: Posle nekoliko grešaka Srbije Argentina pogađa iz kontre, Fjelerup donosi ponovnu prednost svom timu 27:26. Staje Argentina u 1-2-2 zonu, a Bjelica promašuje trojku.

1. minut: Sjajan potez! Prvi poeni Vasilija Micića na ovom meču, a ima i dodatno slobodno bacanje.  Pogađa i sada je 26:25! Prvo vođstvo za Srbiju!

Napad za Srbiju posle lopte koju su Argentinci bacili u aut. Jokić izlazi, a Boban Marjanović je na parketu. Centar Srbije odmah pravi faul u napadu.

I ČETVRTINA: 

10. minut: Vraća se vođstvo Argentine, a sudije ne sviraju faul nad Bjelicom! Ipak prave Argentinci faul u napadu. I tehnička za selektora "gaučosa"! 

Bjelica pogađa bacanje i nerešeno je - 23:23. Nikola Jokić baca loptu u aut. Ipak sjajna akcija za Deka, koji završava na obruču za 25:23. 

9. minut: Bjelica prolazi u prodoru i rezultat je 21:20. Dek promašuje trojku, A posle greške Jokića Lučić udara neverovatnu rampu protivniku, a sada vodimo 22:21!

8. minut: Jokić gubi loptu ispod koša, a Bjelica faulom prekida akciju protivnika. Pogađa Kampaco trojku preko Bjelice, sjajan šut za tri našeg protivnika za sad. Rezultat je 19;16. 

Posle faula Lučić pogađa oba bacanja, za -1. Ipak Dek lagano ula u reker i vraća na +3 za Argentinu.

 

 

7. minut: Jokić krade loptu i Bjelica lagano do kraja u kontri 5 na 1 izjednačava na 16.16. Još jedan promašaj za tri Argentine, a u igri je Vasilije Micić.

6. minut: Slobodna bacanja za Jokića posle faula Galicija. Promašuje prvo, ali drugo pogađa za deseti poen Srbije. No lagano postiže Garino poene na drugoj strani 16:10. 

Sa linije slobodnih bacanja siguran je Bogdan Bogdanović - 16:12. Veliki promašaj Deka, Sjajna asistencija Gudurića za jokića i sada smo na -2. 

5. minut: Jokić skuplja promašaj Bjelice, a posle gužve pod košem Luis Skola dobija ličnu grešku. Naše krilo pogađa oba bacanja za 14:9. Gudurić ulazi umesto Lučića. 

Faul Jovića, ali je ovo tek naša druga timska lična greška. Suđen je faul Bogdanoviću, ali uzimamo loptu na kraju.

4. minut: Nekoliko skokova u napadu i dva poena za Lučića sada je 12:6.Rampa Jokića i u tranziciji faul nad njemu pod košem "gaučosa". Faul nad Bogdanovićem u prodoru, a on pogađa samo jedno bacanje za 12:7. Galici postiže lake poene  na obruču za 14:7.

3. minut: Nesportska za Raduljicu zbog udarca Patrisiju Garinu. On pogađa 9:4 i sada je 9:4. Skola pogađa za tri poena i sada je +8 za protivnika. 

Pušta Argentina Jovića na šutu i on promašuje, ali greše i Argentinci u napadu. 

2. minut: Dobar ulaz Jovića i prvi pogodak za nas, trenutno je 5:2. Sjajno dodavanje iza leđa za Deliju i sada je 7:2. Bogdanović gubi loptu, ali opet Srbija krade loptu i Jokić postiže prve poene na meču za 7:4.

1. minut: Srbija kreće sa petorkom: Jović, Bogdanović, Lučić, Jokić i Raduljica. Odmah na početku pogodak od tablu Brusina. 

Odmah potom izgubljena lopta naših i trojka za Kampaca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading