Gde je zapelo u Kini? Brojke kriju veliku istinu - ono čime smo se dičili i pretili Amerikancima spalo je na jedna "pleća"!

Autor:

Sport

11.09.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedostajalo je srpskim košarkašima samopouzdanja, motivacije, srčanosti u mečevima koji su bili presudni, a mi smo ih olako shvatili... Dičili smo se procentom šuta protiv Angole, Filipina, Italije, pretili smo Amerikancima, a onda se desio kolaps, podlegli smo pritisku ili smo možda samo previše očekivali... Na brojke smo se pozivali kada je išlo, a sada kada se san raspršio ostale su brojke koje kažu gde je zapelo...

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Bogdan Bogdanović

Marko Gudurić je imao svega 35 odsto pogodaka van linije 6,75 metara (7/20) i tek sedam pokušaja za dva poena.

Vladimir Lučić je u šest utakmica ostao bez pogotka sa distance (0/8). Stefan Jović je sreću okušao 14 puta, ostao na samo četiri realizacije, dok je Nemanja Bjelica posle zadivljujućeg ulaska u prvenstvo izgubio petlju i 2/11 za tri poena u okršajima s Argentinom i Španijom, plus još 1/4 protiv Italije.

Ukupno je u tri najbitnija meča skupio tek 7/31 iz igre... Ako uzmemo u obzir da je njegova uloga u Kingsima je takva da širi protivničke odbrane i pali mrežicu upravo dalekometnim pogocima, što je prošle sezone periodično radio gotovo besprekorno, sada nije išlo.

RepublikaFoto: Starsport

A Bogdanu Bogdanoviću, kapa dole za sve učinjeno? Šta su radili drugi dok je Bogdan grizao u poslednjim trenucima, slao dalekometne šuteve, šta bi bilo da je išlo, ali činjenica je da nije mogao sam. Pokvario je šut protiv Argentinaca jer je bio primoran da šutira, jer ostali nisu imali petlju, ili šta god drugo... Ostao na 21/40 za tri poena (52,5%) i ukupno 40/74 iz igre (54,1%). 

Možda na nekom drugom prvenstvu, pod nekim drugim okolnostima i nekim drugim pristupom...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading