Pešića ne čude porazi Srbije i Amerike, ali "orlovima" je imao šta da zameri...

Autor:

Sport

12.09.2019

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priželjkivali smo da nam se ovog leta ponovi Indijanapolis iz 2002, ali možda se to na neki način i dogodi i ovog četvrtka, samo u borbi za plaman od 5. do 8. mesta sa Amerikancima. Najkompetetniji za razgovor o drim-timu je svakako Svetislav Pešić

Svetislav Pešić

Naša reprezentacija, kao i američka, zaustavljena je na Svetskomprvenstvu u Kini već u četvrtfinalu. Srbija je poražena od Argentine, SAD juče od Francuske, pa bi jednima i drugima bi pobeda bila utešna nagrada.

Meč počinje u 13 časova, a svoj komentar onoga što se izdešavalo u protekla dva dana dao je i naš legendarni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić, koji je 2002. u Indijanapolisu vodio reprezentaciju Jugoslavije do svetskog zlata, i to preko Amerikanaca u četvrtfinalu.

- Pitali su me već šta mislim o tome što su ispali Srbija i SAD - rekao sam da me poraz Srbije jeste iznenadio, a poraz Amerike uopšte nije- istakao je Pešić u izjavi za BBC.


Potom je dodatno obrazložio i zašto tako misli - najpre o Amerikancima, a onda i o našoj selekciji.

- Došli su sa korektnim timom, ali ne tako dominantnim kao ranije i trebalo je da izgube još od Turske, pa nisu... Mnogo je boljih reprezentacija od njih na turniru. Kada je reč o Srbiji nisam toliko iznenađen samim porazom, on je sastavni deo sporta, ali jesam načinom na koji je Srbija izgubila-  objasnio je Pešić.

Naravno, nije moglo bez pitanja i o Indijanapolisu i kako je došlo do tog istorijskog trijumfa, a popularni Kari je jednostavno odgovorio:

- Otišli smo u Indijanapolis da osvojimo zlato. Znali smo da na putu do njega stoje Amerikanci, iako nismo mislili da će do toga doći već tad, a ne u finalu, ali pripremali smo se za njih'', objasnio je Pešić i dodao da je naš tim tada znao kako treba igrati protiv Amerikanaca- rekao je polularni Kari.

Kakav je odmer snaga ove 2019. godine između Srba i Amerikanaca videćemo već od 13 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading