Šta radi Hrvat iz Splita na Mundobasketu u Kini? Navija za Srbiju!

Autor:

Sport

12.09.2019

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od svih dosadašnjih utakmica Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, na meču protiv Amerikanaca u Dongguan košarkaškom centru nema mnogo srpskih navijača, ali ipak ima onih koji bez obzira na neočekivano ispadanje u četvrtfinalu bodre naše "orlove".

RepublikaFoto: ST/Danijel Kokanović
Leo i Ljiljana - navijači Srbije u Kini
Foto: Ilustracija

Leo iz Splita i njegova supruga Ljiljana iz Sokobanje strasno bodre Srbiju protiv Amerikanaca. 

 - Ja sam operisan od ostrašćenosti i nacionalizma, to me ni najmanje ne zanima. Supruga mi je Srpkinja i naravno da ću navijati za tim koji mi je blizak srcu. Zaista ne očekujem da bih mogao da imam probleme znog toga što kao Hrvat, pa još iz Splita, navijam za susednu Srbiju. Ljude delim na dobre i loše, nikako po naciji ili veroispovesti - rekao je dobroćudni Leo za Republiku.rs u toku utakmice Srbija - SAD na Svetskom prvenstvu u Kini.

Ljiljana je došla da navija za reprezentaciju Srbije i nije razočarana zbog ispadanja u četvrtfinalu.

- Došli smo iz obližnjeg Gvangđoa sa prijateljima Srbima u Dongguan da bodrimo "orlove" protiv Amerikanaca iako ovaj meč nema rezultatski značaj.

O životu u Kini imaju samo reči hvale.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović

- Najveći problem za naše ljude ovde jesu klimatski uslovi, posebno na jugu Kine, jer je vlaga ogroman problem tokom najvećeg dela godine, kao i hrana. Za nas, kao i za ostale ljude ss Balkana, najkritičiniji period je u prvih šest meseci. Nako  toga ljudi se ili navoknu na Kinu, kao što smo mi, ili odu i ne vrate se nikada - poručuju Leo i Ljiljana, hrvatsko-srpski bračni par.

Inače, hala nije popunjena, verovatno jer ovaj meč nema rezultatski značaj, već je borba za prestiž dve košarkaške velesile.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading