Legendarna izjava selektora Španije: Mark Gasol je kao kečap!

Autor:

Sport

13.09.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Španije, Serđo Skariolo je bio presrećan posle velikog trijumfa nad selekcijom Australije, pa je u ekstazi zbog pobede imao legendarnu izjavu o Marku Gasolu koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu vrednu finala Mundobasketa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor Španije

- Sjajan je osećaj biti u finalu Svetskog prvenstva na ovaj način, posle 50 minuta teške borbe protiv jedne izuzetne ekipe, koja nam je sve vreme otežavala stvari. Glava i srce odveli su nas do pobede. Uspeli smo da odigramo bolje komplikovane situacije, kojih je bilo mnogo i u kojima nismo pali nijednog trenutka- rekao je Italijan.

Selektor "furije" usudio se da osvojenu medalju u Kini predstavi kao najvredniju u karijeri, s obzirom na sve poteškoće sa kojima se sretao ove godine.

- Nismo pobedili samo srcem, pobedili smo i glavom. U poslednjih 17 minuta meča, bilo je jako stresno, ali i uspešno za nas- rekao je selektor Španije.

Skariolo je za dva mandata na klupi Španije osvojio tri evropske titule i još dve olimpijske medalje.

- Postoje igrači koji znaju da igraju ovakve mečeve i koji se na kraju pojave. Važna je ličnost, njegovo iskustvo i sposobnost učenja iz uspeha i neuspeha. U međuvremenu smo dobili i neke mlade igrače, koji još uče- rekao je Serđo, koji je na legendaran način objasnio talenat iskusnog Marka Gasola.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

- On vam je kao kečap. Kad ga nema, ništa ne curi, a treba vam. A kad krene, onda sipa na sve strane! Postigao je puno važnih poena, ali je i zaustavljao rivale u odbrani i davao prostor drugima- zaključio je Skariolo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading