Đorđević pred Čehe: Naravno da i dalje razmišljamo o Argentini...

Autor:

Sport

13.09.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije će u subotu od 14 časova u Pekingu igrati protiv selekcije Češke u borbi za 5. mesto na Mundobasketu. Selektor Aleksandar Đorđević rekao kako očekuje isti pristup svojih izabranika kao protiv Amerikanaca i nahvalio selekciju Češke koja je jedno od većih iznenađenja na prvenstvu u Kini.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović
Aleksandar Đorđević

Posle sjajne pobede protiv Amerikanaca, reprezentacija Srbije stigla je u petak popodne letom iz Šendžena u Peking.

U hotelskoj teretani održan je trening oporavka, dok će u subotu pre podne ekipa trenirati u "Kadilak" areni, u kojoj će igrati meč protiv Čeha.

- Jedna utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, skoncentrisano, vodili smo 40 minuta. Tako treba da uđemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima. Došli smo ovde, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako. Međutim, treba se samo skoncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja- rekao je Đorđević.

Česi su jedno od najprijatnijih iznenađenja Mundobasketa. Pobedili su između ostalih Tursku, Brazil i Poljsku.

- Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada, uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao jedno fantastično prvenstvo. Oni su jedno od iznenađenja ovog Svetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli među prvih osam i tako napravili sjajan rezultat. Sve čestitke, imaju još staru gardu kao što su Auda i Pamprla, ali i neke nove momke koji su se pojavili i igraju dobru, rasterećenu košarku. Tu je i trener Ginzburg, koji ih već dugo vodi i sa kojim smo se još 2015. susreli u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Dakle, reč je o reprezentaciji koja je iz jednog rada, iz procesa i kontinuiteta, došla do ovog rezultata i zaslužuje samo čestitke- zaključio je Đorđević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading