Albisi trojkama doneo bronzu Francuskoj, Australija bez snage za finiš

Autor:

Sport

15.09.2019

09:51 >> 09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Francuske su pobedili Australiju 67:59 (11;16, 10:14, 21:16, 25:13) i tako osvojili bronznau medalju na Svetskom prvenstvu u Kini. Vodila je Australija u većem delu meča, ali opet nije imala snage da privede meč kraju. Na kraju je Endru Albisi sa tri trojke doneo medalju "trikolorima".

RepublikaFoto: Starsport
Francuska je pobedom nad Australijom osvojila bronzanu medalju

Nervozno su Francuzi ušli u ovaj meč, imali su nekoliko faulova u napadu i Australija je strpljivom igrom to iskoristila i odmah preuzela vođstvo, Nastavili su "trikolori" da promašuju sa poludistance i da uzimaju nerezonske šuteve, pa je tako prednost "Bumersa" samo rasla. 

Ipak u drugom poluvremenu se situacija promenila. Nando de Kolo i Nikola Batum su uzeli stvar u svoje ruke i doveli meč u egal, U poslednjoj četvrtini Francuska je prvi put povela, a potom je na scenu stupio plej Endru Albisi. 

On je sa tri vezane trojke prelomio meč i tako doneo bronzu selekciji Vensana Kolea. 

Kod pobedničkog tima De Kolo je imao 19 poena, a Evan Furnije 16 uz očajne procente šuta. Sa druge strane 17 poena Džoa Inglsa i 15 Petija Milsa su bili nedovoljni za medalju. 

IV ČETVRTINA:

10. minut: Ingls promašuje trojku, a potom fauliraju Batuma "Bumersi". Jedno bacanje pogađa Batum, a De Kolo pravi faul nad Kejom. Mils iz ugla pogađa za tri poena i Kole traži tajmaut.

De Kolo pogađa za 2, Delovadova promašuje trojku i fauliraju ga Australijanci. Batum pogađa jedno za 67:59. 

To je konačan rezultat. 

9. minut: Ipada lopta Milsu i ide preko pola. Jesu li Francuzi uzeli bronzu? 

Bogut hvata loptu posle promašaja Francuza, ali mu je krade De Kolo. Faul Inglsa, ali tek sada izlaze iz bonusa. Albisi u uglu i trojokom rešava ovaj meč  

8. minut. De Kolo promašuje trojku! Mogao je da reši ovaj meč. Bogut promašuje za dva, a Furnije hvata tu loptu. Dva faula Delovadove nad Furnijeom u narednom napadu, ali nije Australija van bonusa. 

Gober završava na obruču za 60:56 i tajmaut je za Australiju. 

7. minut: SAda Kej postiže poene i pogađa za još jedno vošstvo svog tima. Albisi još jednom trojom vraća prednost svom timu - 58:56. Batum krade loptu Australiji. 

6. minut: Furnije po običaju kada je ovaj meč u pitanju - promašuje. Ipak previše se zaneo Peti Mils i na kraju izbacio loptu u aut. Furnije pogađa za dva. 

5. minut: Mils postiže poene preko Gobera i Batuma za 54:53. Ntilikina promašuje trojku, ali Kej u tranziciji ne uspeva to da kazni. 

4. minut: Dva poena Boguta, dvojka iz pokreta za iskosnog centra. A onda prvi poeni za Albisija - trojka! Sada je 53:52. 

3. minut: Konačno poeni za Australiju, Nik Kej ispod koša za 50:48. De Kolo preteruje, pokušao je sa pola terena i promašio celu konstrukciju. Izjednačenje! Pogodak Milsa sa poludistance za 50:50 i tajmaut Kolea!

RepublikaFoto: RTS/printscreen

2. minut: Delovadova i Mils promašuju pokušaje za tri, u krizi je Australija. De Kolo sa druge strane pogađa trojku i sada je 50:46. 

1. minut: De Kolo pogađa trojku! Sada je 46:45, imaćemo ovde dramu. Delovedova promašuje za tri, Faul nad De Koloom i Francuska ima šansu za vođstvo! 

Oba bacanja pogađa De Kolo i vodi Francuska 47:46. 

III ČETVRTINA:

10. minut. Batum ne uspeva da izjednači. Konačno poeni za Australiju, sad Delovadova prekida seriju "trikolora". Dobra odbrana "Bumersa" i imaju poslednji napad. Na kraju ništa od toga, istekao im je napad.

9. minut: Promašaj Inglsa za tri, sa otvorene pozicije. Sjajna asistencija De Koloa za svog centra i sada je Francuska na -2. Jako nerezonski šut Bejnsa posle tajmauta Australije. 

8. minut: Sada Batum uzima loptu i Leimanis reaguje trostrukom izmenom. Faul u napadu suđen De Kolou. Ali potom faul u napadu na drugoj strani, pravi ga Džo Ingls. 

 

 

Minijatura posle auta i pogađa Furnije. Francuzi su na samo -4, a Mič Krik pravi faul u napadu. Vraćaju se Francuzi u ovja meč! 

7. minut: Prekida Džo Ingls sa dva poena ovu seriju Francuza, ali onda sledi trojka De Koloa - 44:36. Zaustavljen je Bejns ispod koša, a onda De Kolo opet postiže poene za 44:38. 

6. minut: Pada Peti Mils sa loptom i gubi posed, a onda Kris Golding nesmotreno pravi nesportsku grešku. Furnije promašuje jedno, pogađa jedno slobodno bacanje, a potom Batum ubacuje trojku za 42:32.

Tajmaut za Australiju. Posle tajmauta sjajan prodor Goldinga koji promašuje otvoreno polaganje, što potom kažnjava Gobertispod koša. 

5. minut: Faul Bejnsa nad Poajeom u borbi za poziciju u skoku. Opet Furnije, sada je zgazio liniju i izašao u aut. 

Sjajno se snašao Bejns i postigao poene iz reketa - 42:28. 

4. minut: Vidno je umoran Peti Mils, opet je promašio zicer. Ipak Batum promašuje trojku, a u tranziciji Lendejl pogađa pod košem - 40:25. Furnije pogađa za tri i smanjuje na 40:25. 

Lepa rampa Poajea nad Krikom, ali sudije kažu da je bio faul. Ipak on promašuje oba bacanja, ali se odličnom rampom nad De Koloom iskupio. 

3. minut: Faul nad Džoom Inglsom, koji pogaša oba slobodna bacanja - 38:23. Greške sa obe strane u napadima i ostaje +15 za Australiju. 

Batum se sjajno ubacuje, asistira mu Poaje i Batum zakucava za 38:25. 

2. minut: Lomi Delovadova Furnijea, pogađa za dva iz prodora - 35:23. Ne popravlja Mbaje iz skoka promašaj Ntilikine, ali sa druge strane Kej pravi faul u napadu. Još jedan promašaj Furnijea. 

 

 

1. minut: Neuspešan ali-up na startu za Boguta, ali i pas Ntilikine za Gobera je neuspešan. Bogut sjajno baca loptu za Keja, koji pogađa za 2 i ima šansu za 2+1- Pogađa dodatno bacanje i dvocifrena prednost je za "Bumerse" - 33:21. 

Smanjuje Batum na -10 pogodtkom za 2.

II ČETVRTINA:

10. minut: De Kolo neprecizan za tri, Kakva trojka Džoa Inglsa, van balansa i uz skok unazad! Sada je 30:21, a ovim rezultatom se završava prvo poluvreme. 

9. minut: Delovadova je promašio za dva, ali je Ntilikina promašio trojku. De Kolo pravi faul, ali još Francuska nije van bonusa. Mils se sjajno ubacio i promašio zicer.

8. minut: Konačno Furnije! Pogađa trojku, a Ingls sa drzuge strane sjajno prolazi za 28:21. Faul u napadu Furnijea.

7. minut: Furnije sada promašuje zicer! Džo Ingls je "provozao" Laberija i na kraju pogodio za 2 - 24:18. Promašuje Albisi u prodoru, ali Gober hvata loptu i fauliran je. 

Gober promašuje oba bacanja, a Lendejl sa dva poena na drugoj straniu povećava prednost na 26:18. Tajmaut Kolea. 

6. minut: Ipak Mič Krik poklanja šansu Furnijeu da se vrati u meč, Pravi faul na liniji za tri poena. Pogaša bek Francuza 3 bacanja i sada je 22:18. 

Sjajna odbrana Francuske, ali u kontri Furnije opet promašuje. Ali i Bejns je van utakmice i on pravi faul u napadu.

 

 

5. minut: Faul nad Bogutom pravi Vensan Poaje,a iskusni centar pogađa samo jedno bacanje. Furnije još jednom promašuje, užasno igra u ovom prvom poluvremenu. 

4. minut: Bogutu lopta ostaje na obruču, sačuvao ga je Laberi, koji je onda bio i najbrži u kontri i zakucao je za 19:15. Ipak ne topi se prednost Austalije, pogađa Ingls - 21:15.

3, minut: Promašaj Inglsa za tri, a Laberi je uspeo da iznudi faul Nika Keja. Serija grešaka sa obe strane. 

2. minut Imamo poene - trojka Inglsa za 19:11. Smanjuje Vensan Poaje pogotkom za 2 sa poludistance 19:13. 

1. minut: Još jedan promašaj Furnijea sa poludistance, ali mu se sa druge strane revanšira Delovadova.  Nastavlja se serija promašaja i Albisi opet promašuje sa poludistance. 

I ČETVRTINA: 

10. minut: Neverovatna akcija Australije i Bogut to koristi da postigne dva poena. Na kraju četvrtine Nando De Kolo trojkom završava prvu četvrtinu - 11:6.

9. minut: Izgubljena lopta Australije. Ne koristi to Francuska, Laberi promašuje trojku,a Tupan pravi faul nad Inglsom. Pogađa jedno bacanje - 14:8. 

Još jedan promašaj sa poludistance Francuske.

8. minut: Mils sada promašuje trojku, ali sa druge strane Albisi promašuje dugu dvojku. Potom faul u napadu Džoka Lendejla i on izlazi sa terena zbog dve lične greške. 

De Kolo baca loptu u ruke protivnika!

7. minut: Promašaj Ntilikine sa poludistance, ali plej Francuske hvata ofanzivni skok i asistira za De Koloa - 10:6. Bejns! Trojka od tablu - 13:6. 

Opet nervoza, sada faul Poejea u napadu i ponovo protesti kod sudija.

RepublikaFoto: RTS/printscreen

6. minut: Ntilikina promašuje, a u tranziciji Peti Mils postiže poene. Nervozni su Francuzi i Furnije pravi faul u napadu. Ali greše i na drugoj strani - faul u napadu Džoka Lendejla. 

5. minut: Sada Mils ne pogađa sa poludistance, Faul u napadu jako nervoznog Rudija Gobera. Suđena mu je i tehnička, a Peti Mils je pogodio slobodno bacanje za 8:4. 

4. minut: Mils pogađa dva poena i vraća nešto veću prednost "Bumersima" - 7:4. Još jedan promašaj Francuza, sada Batum. 

3. minut: Furnije sada pogađa šut iz koraka - 5:2. Pogađa Fren Ntkilina za dva poena i sada je 5:4. 

2. minut: Početak obeležen greškama, Gober je bio tri sekunde u reketu. A Nik Kej prvi postiže poene - 2:0. 

Furnije promašuje još jednom sa poludistance, a Peti Mils postiže trojku za 5:0.

1. minut: Faul u napadu za Boguta na startu. Furnije promašuje, ali Bogut baca loptu pravo u ruke protivniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading