Ernandez: Duže ću pamtiti pobede nad Srbijom i Francuskom, nego finalni meč!

Autor:

Sport

15.09.2019

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Argentine Serhio Ernandez izjavio je posle poraza od Španije u finalu Svetskog prvenstva da je ponosan na svoje igrače.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Ernandez

Gauočosi nisu uspeli da osvoje svetsku titulu, Furija je bila ubedljiva u finalu sa 95:75, ali to ne pogoršava pozitivan utisak koji Ernandes ima.

- Mi nismo izgubili zlato, nego smo osvojili srebro! Veoma sam ponosan na svoje igrače, oni su za mene najbolji na svetu - kazao je Ernandez.

Argentinci su u Kini igrali iznad svih očekivanja i do Španije upisali sve pobede. Između ostalog, savladali su Srbiju u četvtfinalnom meču.

- Igrali smo sjajno tokom celog turnira. Pobediti Srbiju, Francusku, Rusiju, timove iz vrha svetske košarke, velika je stvar. Mnogo duže ću pamtiti to nego finalni meč - dodao je argentinski strateg.

Južnoameričkoj selekciji to je drugo srebro na planetarnoj smotri, posle onog osvojenog u Indijanapolisu 2002, a jedino zlato uzela je 1950. na svom parketu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading