BOGDANOVIĆ: BEZ BRIGE, IGRAĆE JOKIĆ ZA SRBIJU!

Autor:

Sport

23.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cepao je mrežice na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kini i sa ukupno 183 poena na osam mečeva bio najbolji strelac takmičenja i dokazao da je sa punim pravom vođa ove generacije "orlova". Preuzimao je Bogdan Bogdanović (27) odgovornost kada god je to trebalo, ali je često izostajala podrška saigrača, te se stoga Srbija iz Azije vratila bez medalje. Sjajni bek-šuter Sakramenta niti jednog trenutka nije pobegao od odgovornosti posle razočaravajućeg petog mesta, a u intervjuu za Sport klub otvorio je dušu i informacijom o Nikoli Jokiću obradovao sve navijače evropskih viceprvaka.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović

DOĆI ĆE MEDALJE

Uz Bogdanovića, glavni igrači Srbije u Kini bili su, ili je bar trebalo da bude, Jokić i Nemanja Bjelica. Opšti je utisak da as rodom iz Sombora nije iskorišćen u dovoljnoj meri, a javnost u otadžbini pita se iz dana u dan da li će ol-star centar i ubuduće nositi dres "orlova" ili ga je krah na Mundobasketu udaljio od nacionalnog tima. Bogdanović je, čini se, rešio dilemu.

- Mislim da će Nikola i dalje igrati za reprezentaciju jer on voli da se takmiči i voli da igra. Njemu ne prija medijska pažnja, to mu zaista smeta. Ne voli da priča sa novinarima, jednostavno je takav, ali moramo da ga razumemo. Ipak, verujem da želi da ostvari velike rezultate sa Srbijom - istakao je nekadašnji igrač Fenerbahčea i Partizana.

183 poena na SP u Kini postigao je šuter Sakramenta

GLAVU GORE

Popularni Bogi analizirao je uzroke neuspeha na planetarnom šampionatu, a istakao je zahvalnost na saradnji sada već bivšem selektoru Aleksandru Đorđeviću.

- Bilo je dosta nesrećnih okolnosti, organizacija takmičenja i duga i naporna putovanja sa jednog na drugi kraj Kine nisu nam odgovarali. Teško je naći jedan konkretan razlog za neuspeh, ali deluje da smo breme favorita teško nosili. Niko nije pojedinačno kriv, odgovornost je timska, ali ne smemo da klonemo duhom, već moramo dalje. Hvala Saletu na pet lepih godina, na fantastičnoj energiji. Dao je nama mlađima slobodu i učinio da uživamo igrajući za nacionalni tim - zaključio je Bogdan Bogdanović.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency

Vasa je pravi heroj

Osvrnuo se bek tima iz prestonice Kalifornije i na smrtni slučaj koji je zadesio plejmejkera Srbije Vasilija Micića, kojem je majka umrla tokom Mundobasketa.

- Jako je teško bilo posle meča sa Španijom kada nas je sve zatekla vest o smrti Vasine mame. On je izdržao fenomenalno, oduševljen sam kako je izneo ono što mu se događalo, muški se borio i niti u jednom trenutku nije pokazivao koliko mu je teško, već je davao sve od sebe na treninzima i utakmicama - naglasio je Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading