Crno-beli krenuli silovito: Pejdž vodio Partizan do ubedljive pobede nad Megom!

Autor:

Sport

26.09.2019

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mega Bemaksa sa 86:73 u četvrtfinalu ABA Superkupa.

RepublikaFoto: ABA liga
Zanimljiv duel vođen je u Zagrebu

Crno-beli su tako obezbedili plasman u polufinale, gde ih čeka bolji iz duela Crvene zvezde i Primorske.

Markus Pejdž i Rašon Tomas su u prvom poluvremenu sjajnom igrom predvodili ekipu Andree Trinkijerija, dok se na drugoj strani ekipa Mege mučila sa linije slobodnih bacanja.

Dok je Mega bila u naletu, upravo je Tomas bio taj koji je držao Partizan u istri. Mišković, Atić, Trifunović i drugovi su pronalazi način da postižu koševe iz svih pozicija i delovalo je da će Partizan imati velikih problema na startu ABA Superkupa.

A, onda se niotkuda pojavio Markus Pejdž i sa tri vezane trojke doneo Partizanu preokret i uspeo da pogura crno-bele ka sigurnoj prednosti. Partizan je na kraju prvog poluvremena vodio sa 46:33.

Pejdž i Tomas su na poluvremenu imali po 13 postignutih poena, a zanimljivo 13 poena je bila i razlika kojom je Partizan vodio.

Ništa se nije menjalo ni u trećoj četvrtini, Partizan je nastavio sa dobrom igrom, a Pejdž je i dalje mučio odbranu Mege. Postigao je još osam poena u ovom periodu, a razbudili su se Pejners i Gordić, pa je prednost Partizana konstanrno rasla.U trećem kvartalu, Partizan je nastavio istim ritmom. Markus Pejdž je dodao još 8 poena, a probudili su se i Pejners i Gordić.

Dejan Milojević je bio ljut na svoje igrače, ne zbog loše igre, već zbog slabe energije i "pognutih glava kao da igraju protiv osam, a ne pet igrača" i zatražio od njih da igraju kao ekipa.

Uspeli su malo da se trgnu posle tog motivacionog govora, da ubace nekoliko trojki i da povežu par kvalitetnih napada, ali su crno-beli jednostavno bili isuviše dominantni.

Zahvaljujući najpre Tanaskoviću i Trifunoviću, ali i Marku Simonoviću, košarkaši Mege su uspeli da dodatno smanje razliku, pa smo na dva minuta do kraja imali plus 10 u korist Partizana.

Ipak, Trinkijerijev tim je bez većih problema sačuvao prednosti i na kraju upisao pobedu razultatom 76:63. Najefikasniji u taoboru Partizana bio je Markus Pejdž sa 21 poenaom, Birčević je dodao 16, a Tomas 15.

Na drugoj strani, 17 poena Marka Simonovića, 11 Edina Atića, dok je Uroš Trifunović postigao 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading