Partizan bolji od Zvezdinog "dželata" za finale Super kupa ABA lige!

Autor:

Sport

28.09.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su prvi finalisti Super kupa ABA lige pošto su savladali ekipu Primorske rezultatom 91:77.

RepublikaFoto: Cibona/Zeljko Baksaj
Primorska vs. Partizan

Primorska je kao i protiv Zvezde vrlo sigurno počela meč sa četiri koša iz četiri napada.

Klub iz Kopra kao da je iznenadio i Partizan. Crno-beli su se mučili u napadu, bilo je dosta grešaka na startu utakmice oba tima. Tomas je bio razigran od uvodnih minuta i držao crno-bele u igri. 22:19 je bio rezultat na kraju prvog perioda.

Nije išlo dobro crno-belima, nisu imali timsku igru već su individualnim akcijama pokušavali da daju koš. Holt je prvio velike probleme Partizanu.

Tim iz Kopra je u prvom poluvremenu bio u konstantnom vođstvu, iako je Partizan uspevao da pronađe načine da parira i da drži neki priključak. Primorska je trojkama održavala prednost u prva dva perioda igre, a crno-beli nisu imali rešenje za njihove šuteve iz daljine, na veliki odmor se otišlo sa 43:48 za Primorsku.

Održavala je prednost Primorska i na startu drugog poluvremena, Partizan je i dalje forsirao individualnu igru na Tomas, što se na kraju isplatilo i crno-beli uspevaju da u finišu treće četvrtine preokrenu rezultat i u poslednji period uđu sa velikih 4 poena prednosti, ako uzmemo u obzir tok utakmice.

Zaigrao je Partizan angažovanije i pronicljivije u odlučujućem periodu meča, Birčević i Zagorac su predvodili i brzo su crno-beli stigli do 11 poena prednosti, uspela je Primorska da vrati serijom od 8:2, ali nije imala snage za nadigravanje za Partizanom.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rašon Tomas sa 19 poena i 11 skokova, a pratili su ga Gordić sa 14, odnosno Birčević i Mozli sa po 12 poena, dok je Zagorac ubacio 11. Kod Primorske Holt je ubacio 17, Jagodić Kuridža 16, a Čakarun i Šiško 12 poena.

Partizan će u finalu Super kupa ABA lige igrati protiv boljeg iz okršaja Budućnost - Cedevita Olimpija koji se igra od 20.00 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading