LEGENDA UZ LEGENDU: Duda pozvao Novaka u Atinu

Autor:

Sport

18.09.2017

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Ivković je pozvao Novaka Đokovića da bude njegov gost u Atini, gde će se na njegovom oproštaju od košarke sastati Olimpijakos, sa kojim je Duda osvojio dve titule prvaka Evrope, i tim sastavljen od najvećih asova evropske košarke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gospodin, majstor, legenda: Dušan Ivković

Sav prihod od utakmice biće raspoređen ravnomerno između organizacije Dečiji osmeh u Grockoj i Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj u Beogradu za kupovinu opreme i drugih stvari po potrebi dve ustanove.

Na oproštaju Ivkovića biće njegovi bivši igrači Miloš Teodosić, Tomas Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, a prisustvovaće i selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Ivković je tokom bogate karijere vodio mnoge klubove poput Partizana, Arisa, beogradskog Radničkog, Šibenke, Olimpijakosa, moskovskih CSKA i Dinama, Efesa i drugih, osvojio je dva puta Evroligu (1997. i 2012), Evrokup (2006), evropski Kup Radivoja Koraća (1976) i Kup Saporta (2000), uz 15 titula prvaka i kupova država u kojima je radio.

Sa državnim timom osvojio je pregršt medalja, zlato na Svetskom prvenstvu (1990), tri zlata na šampionatu Evrope (1989, 1991. i 1995), uz jedno kontinentalno (2009) i olimpijsko (1998) srebro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading