Lešić promašio za produžetak, Partizan zamalo izgubio dobijen meč u Laktašima!

Autor:

Sport

05.10.2019

18:00 >> 17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u Laktašima u prvom kolu ABA lige sa 75:73, u meču koji je ponudio mnogo uzbuđenja.

RepublikaFoto: Igokea/Nenad Vuruna
Kreće se po novi trofej!

Košarkaši Partizana su sjajno počeli meč, posle uvodnih 3:0 za Igokeu držali su vođstvo celu prvu četvrtinu, ali su na kraju domaćini uspeli da se vrate u meč i da završe četvrtinu sa samo 1 poenom zaostatka. 

Crno-beli su u drugoj i trećoj četvrtini često dizali prednost na dvocifrenu razliku, ali je Igokea uspevala da se vrati u ovaj duel. U četvrtoj četvrtini Igokea je na pet minuta do kraja preokrenula i povela, a trojka Nikole Jankovića je donela pobedu Partizanu. Na krau je Sava Lešić imao šut za produžetak , ali je promašio. 

Partizan je na ovom meču sjajno šutrao za tri, ali je problem bio u skoku, gde je domaćin dominirao i to je držalo Igokeu u igri. 

Kod Partizana Jaramaz je imao 13, a Volden 11 poena. U poraženom timu Volden je brojao do 22 poena, Cvetković je imao 16. 

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Vajdas Karinijauskas pogađa samo jedno bacanje i sada je 74:71. Gubi loptu Nemanja Gordić! 

Evans nakon serije finti pogađa dvojku i sada je 74:73! Faul nad Voldenom, koji promašuje prvo slobodno bacanje! Pogađa drugo za 75:73!

Lešić promašuje ispod koša! Pobeda za Partizan!

9. minut: Zagorac pravi faul u napadu! Imamo sjajan meč u Laktašima, a već neko vreme ovaj rezultat stoji. Aleksandar Cvetković promašuje trojku, 

Nikola Janković pogađa trojku! Sada je 74:70. Ipak Nikola Janković pravi faul nad Karinijauskasom na šutu za tri poena.

8. minut: Tomas pravi faul za dva bacanja, Nikola Janković promašuje oba! Aleksandar Cvetković promašuje dugu dvojku, ali i Gordić promašuje svoj ulaz. Von je zasrljao u prodor i nije postigao poene.

7. minut: Janković blokira Marka Tomasa, ali Pejdž promašuje trojku! Marko Tomas promašuje ceo obruč još jednom. Kratak Rade Zagorac u šutu za tri, ali Pejners hvata loptu u skoku. 

6. minut: Pogađa trojku Nemanja Gordić i sada je 71:69. Faul nad Stevićem pod košem i on ide na liniju penala. Pogađa samo jedno bacanje za 71:70. Faul Cvetkovića nad Gordićem.

5. minut:  Kakva zbrka! Prvo je Tomas šutnuo u poslednjim momentima, Sava Lešić je izbacio loptu iz reketa, pa je Volden u borbi za loptu napravio faul nad Cvetkovićem. Gordić promašuje trojku i Stević hvata svoj 10. skok.

On pogađa oba bacanja, za 68:67! Zagorac sjajno prolazi ali promašuje zicer! Von pogađa za 2 i igokea vodi 69:68! Novi tajmaut za Partizan!

4. minut: Vilijam Mozli gubi loptu,a onda Ognjen Jaramaz pravi faul. Lešić je šutirao trojku, ona se zaglavila između table i obruča i imamo podbacivanje. 

Oliver Stević je uzeo loptu za svoj tim, a onda je Volden napravio faul nad Cvetkovićem. Partizan je izašao iz bonusa. Cvetković iz driblinga pogađa za tri i na 68:65 Trinkijeri traži tajmaut. 

Faul pravi Sava Lešić, a Stević onda krade loptu.

3. minut: Von postiže trojku i vraća svoj tim u igru - 66:60. Markus Pejdž pogađa flouter - 68:60. Oliver Stević postiže dva poena posle pika za 68:62. 

2. minut: Faul Novice Veličkovića, ali Igokea ne uspeva da realizuje ovaj napad. Pejdž asistira Mozliju i pri rezultatu 66:57 Igokea traži tajmaut. Marko Tomas promašuje celu konstrukciju pri šutu za tri. 

1. minut: Faul u napadu Olivera Stevića, a Ognjen Jaramaz postiže prve poene u poslednjoj četvrtini za 64:57. Von promašuje trojku,a sa druge strane Jaramaz nije dobar u prodoru. 

III ČETVRTINA: 

10. minut: Pejdž promašuje trojku, ali posed lopte ostaje za Partizan. Gordić iz auta baca lopte Steviću, a Von pogađa za dva iu teške pozicije. Na kraju treće četvrtine je 62:57. 

9. minut: Sa nekoliko finti oslobodio se čuvara Parahovski i postiže četvrti svoj poen. Tomas pormašuje trojku, a onda Tomas pogađa trojku za 62:55. 

8. minut: Faul Korija Voldena na Karinijauskasu, koji ide na liniju penala. Litvanac daje oba bacanja, ali Birčević pogađa trojku sa druge strane za 60:49. Lešić vraća trojku preko ruke za 60:52.

7. minut: Volden pogađa preko Kliforda, a onda fenomenalan lob pas za Vona i opet je Igokea na -10. Promašuje Veličković ispod koša.

6. minut: Marko Tomas drži Igokeu u igri jer sada pogađa za 2 i rezultat je 55:45. Faul nad Novicom Veličkovićem. Jaramaz baca loptu u ruke protivniku a Tomasa sada promašuje za tri. 

5. minut: Marko Tomas pogađa trojku posle tajmauta za 53:43. Odličan prvi korak Gordića i Kliford ga faulira na prodoru. On pogađa oba bacanja.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna

4. minut;: Posle skoka u napadu Oliver Stević promašuje zicer, ali ni Partizan ispod koša ne realizuje napad. Igokea gubi loptu zbog lošeg vođenja Vona- Jaramaz je protutnjao kroz odbranu Igokee i sada je 53:40. Tajmaut je zatražio domaći tim. 

3. minut: Faul Radeta Zagorca. Aleksandar Cvetković pogađa dvojku za 48:40. Rade Zagorac pogađa još jednu trojku za crno-bele i Partizan ide na maksimalnih +11. 

2. minut: Dobra odbrana Partizana, ali onda srljaju u napadu. Dalibor Ilić jako oše šutira za tri, a onda Volden izlazi sa terena.

1. minut: Veličković potpuno sam pogađa trojku za +10 za Partizan.

II ČETVRTINA: 

10. minut: Birčević baca loptu u aut i imamo tajmaut. Nema poena Voldena, ali onda posle ofanzivnog skoka Birčević pogađa za 43:36. Ipak Volden pravi jako loš faul i na dve sekunde do kraja Aleksandar Cvetković pogađa dva bacanja za 43:38. 

9. minut: Još jedan promašaj Partizana, ali Karinijauskas gubi loptu, pa je potom krade Birčeviću. 

Birčević promašuje trojku, ali ni Igokea u napadu ne uspeva da se organizuje. Nepovezana igra oba tima se nastavlja.

8. minut: Volden daje pas za Pejnersa koji ubacuje zicer. Jaramaz krade loptu pa je gubi i Von postiže lake poene za 41:34. 

7. minut: Denis Kliford pogađa sa poludistance za 36:29. Faul Vona nad Jankovićem i sada centar crno-belih ima šansu za 2+1. Pogađa za 39:29!

Von promašuje trojku, Sava Lešić hvata skok u napadu, pogađa uz faul. Rezultat je 39:31, a Andrea Trinkijeri je zatražio tajmaut. Pogađa Lešić za 39:32.

 

 

6. minut: Kakva rampa Denisa Kliforda na Nikoli Jankoviću! U kontri Marko Tomas je fauliran. Pogađa prvo, a potom promašuje drugo bacanje za 33:27. Kori Volden pogađa za tri i sada se Partizan odlepio na +9. 

5. minut: Rade Zagorac pogađa dvojku i konačno imamo poene u ovoj četvrtini. Promašuju i dalje igrači Igokee, a Kori Volden daje dva poena za 33:26. 

4. minut: Bez poena u ovom minutu, zbog promašaja Veličovića i Evansa.

3. minut: Evans promašuje trojku, ali Lešić hvata loptu, ipak ne popravlja grešku saigrača jer i on promašuje. Sa druge strane trojku ne pogađa Rade Zagorac.

2. minut: Von postiže jedno od dva bacanja posle faula Partizana, a onda Žanis Pejners promašuje trojku.

1. minut: Markus Pejdž je dobro krenuo u ovoj četvrtini, sa poenima iz prodora. Cvetković promašuje trojku, ali hvataju igrači Igokee loptu ispod koša. 

I ČETVRTINA: 

10. minut: Još jedna trojka Partizana, sada pogađa Markus Pejdž, ali trojku vraća Aleksandar Cvertković i opet je samo +1 za Partizan. 

Dva slobodna bacanja za Veličkovića, koja on pogađa za 26:23. Nije uspeo Stević da završi na obruču, a Partizan u poslednjem napadu gubi loptu i Talić u kontri postiže lake poene za 26:25!

9. minut: Lešić posle skoka u napadu asistira za Olivera Stevića i Igokea smanjuje na 21:18. Žanis Pejners pravi faul u napadu, a onda na liniu penala ide Cvetković. Pogađa oba bacanja i sada je 21:20. 

8. minut: Loš šut Cvetkovića, ali ispod koša Igokee promašuje i Parahovski. Posle velike gužve pod košem Partizana Rašad Von pogađa za tri. Ipak trojku vraća Birčević i sada je 21:16. 

 7. minut: Promašuje zicer Pejners, a onda nepotreban faul pravi Parahovski. Još jedan bivši igrač Partizana Aleksandar Cvetković pogađa oba slobodna bacanja i sada je 15:13. 

Treća trojka Ognjena Jaramaza! Partizan opet na +5!

6. minut: Pejner vraća loptu Jaramazu, koji pogađa drugu trojku za 13:10. Parahovski prvo blokira protivnika ispod svog koša, a potom postiže svoje prve poene za 15:10. 

Birčević pravi faul nad Savom Lešićem koji samo jedno bacanje za 15:11.

5. minut: Nekadašnji košarkaš Partizana Sava Lešić pogađa trojku za 10:8. Jako loš šut Jankovića. Von ostavlja loptu Klifordu i imamo izjednačenje 10:10. Imamo prvi tajmaut u Laktašima.

4. minut: Von sada promašuje polaganje, a Kori Volden je fauliran u prodoru. Promašuje prvo slobodno bacanje, ali pogađa drugo i Partizan je duplirao Igokeu - sada je 10:5.

3. minut: Veličković opet bolji od Ilića pod košem, a onda dobra odbrana crno-belih i ostaje 7:5. Očigledno su sudije prethodni šut Vona okarakterisale kao dvojku.

 

 

Sjajan pik Partizana, Janković se lepo spustio u reket i poentirao za 9:5. Jaramaz krade loptu igračima domaće ekipe, ali mu onda beži u aut.

2. minut: Promašaj Tomasa, ali Kliford hvata loptu pod košem, no onda pravi korake. Prvo vođstvo u ovoj sezoni za Partizan i prvi poeni za Veličkovića 5:3. 

Von odmah uzvraća trojkom, ovo mu je druga trojka i sada je 6:5 za domaćina. 

1. minut: Prva trojka za Igokeu, pogađa je Von za 3:0! Vraća trojku Jaramaz i sada je 3:3. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading