Otvorena je i ova tema: Đorđi Bartomeu objasnio sudbinu ABA lige u Evroligi!

Autor:

Sport

06.10.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva je sudbina ABA lige i da li je mesto u Evroligi garantovano? Prvi čovek elitnog takmičenja Đordi Bartomeu dao je jedan više nego zanimljiv odgovor...

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bartomeu

- U svakom slučaju, kakva god bude struktura Evrolige, uvek će biti garantovano mesto za predstavnika ABA lige. U ovom trenutku je rano da se o tome govori. Pričaće se, kada za to dođe vreme, sa klubovima i sa čitavom ligom. Tek ćemo doneti odluku hoće li ABA ligu predstavljati šampion ili klub kojeg odabere sama liga. Voleo bih da se ovaj plan “16+2” realizuje u naredne tri godine - rekao je Bartomeu za "MaxBet radio".

Objasnio je i sledeće korake.

- Posle toga će nam zadatak biti da popravimo ekonomiju klubova. Evroliga je pružila kvalitet, veliki broj utakmica, prihod od TV prava, a sada je na samim klubovima da boljim radom i marketinškim akcijama “izvuku” prihode za sebe. Evroliga je povećala svoje prihode za 150 odsto. Sada i klubovi moraju da pronađu način kako da i za njih takmičenje bude profitabilno - zaključio je Bartomeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading