Đorđević: Nedostajalo nam je sreće u finalu! Bogdan: Osvojićemo i zlato!

Autor: Tanjug

Sport

18.09.2017

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je u Beogradu da je ponosan na svoje izabranike zbog srebrne medalje na evropskom prvenstvu, treće sa istim sjajem u njegovom mandatu na klupi nacionalnog tima, posle Mundobasketa i Olimpijskih igara.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Sibinović, Danilović, Đorđević, Mačvan i Bogdanović po dolasku u Beograd

 - Pohvale za sve što su uradili igrači u prethodna dva meseca, od ekstremno teških priprema, uz sve nesrećne okolnosti, pa čak i u finalu. Moramo da budemo zadovoljni i ponosni zbog još jedne medalje u nizu - rekao je Đjorđević.

Selektor smatra da je nedostajalo više sreće i energije u finalu protiv Slovenije.

 - Falilo nam je da odigramo finale sa 12 igrača, poznata je situacija sa Jovićem i Lazićem. Nedostajala nam je sreća, kažu da ona treba da se zasluži i da prati hrabre, a nama je nedostajala. Neću izgovore, već sam hteo da vidim finale u 'ful' sastavu. Video se i nedostatak energije - rekao je Đorđević.

Na pitanje novinara da otkloni sve nedoumice oko pozdrava posle finala sa premijerkom Anom Brnabić, Đorđević se u odgovoru samo zahvalio na čestitkama.

Kapiten Milan Mačvan smatra da je Evropsko prvenstvo poslužilo kao veliko iskustvo za naredna takmičenja.

 - Odigrali smo odličan turnur, zasluženo smo došli do finala, ali nismo imali snage za zlato. Dobra škola za naš mlad tim, da imaju iskustvo velikih utakmica i finala, nadam se da ćemo u bližoj budućnosti osvojiti zlato - rekao je Mačvan.

Bogdan Bogdanović istakao je da, kada se sve pogleda, zadovoljan medaljom i izrazio uverenje da će ona biti sjajnija u budućnosti.

 - Nije lepo kada se izgubi finale, treba da prođe vreme da shvatimo gde smo pogrešili. Nismo sinoć razmišljali o tome, ali pao nam je ogroman teret sa leđa. Teško je kada dođeš kući i slaviš poraz, ali uveren sam da ćemo osvojiti zlato - zaključio je Bogdanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading