Hit reportaža Amera o Alenu Smailagiću: Čuvali ga robijaši, igrao između zatvora i ludare!

Autor:

Sport

12.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Alen Smailagić (19) budućnost je Golden Stejta i za kratko vreme je postao jedan od omiljenih likova u svlačionici tima iz San Franciska. O tome svedoče činjenice da je već stigao da zaigra golf sa jednom od najvećih zvezda u ekipi Klejom Tompsonom, a i da je zabavljao ekipu na inauguraciji pesmom "Čke beogradske", autora Gazde Paje. U Alenu su priču prepoznali i američki mediji, koji su mu posvetili reportažu u kojoj ga opisuju kao dečka koji je trenirao između zatvora i ludnice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alen Smailagić

Misli se na kazneno-popravnu jedinicu u Padinskoj Skeli i psihijatrijsko odeljenje bolnice "Laza Lazarević", između kojih je Smailagić igrao košarku kao klinac.

- U sendviču između zatvora sa minimalnim obezbeđenjem (autor misli na popularni Padinjak) i uflekane institucije za mentalno obolele (psihijatrijsko odeljenje bolnice "Laza Lazarević") nalazi se otvoreni teren sa košarkaškim terenom. Rustem Smailagić, električar koji je radio sedam dana nedeljno kako bi se pobrinuo za suprugu i dvoje dece, tu je provodio pauze za ručak, dok je sinu dodavao loptu. Posle nekog vremena zatvorenici i psihijatrijski pacijenti, slobodni da tokom časova rekreacije šetaju po dvorištu, prišli bi terenu da gledaju džigljavog osnovca kako šutira - započeo je priču novinar San Francisko hronikla Konor Letorno.

Priču je potvrdio i sam srpski košarkaš.

- Govorili bi mom ocu: "Ostavi ga s nama, biće bezbedan". Voleli su me, niko me nije dirao - rekao je Smailagić i dodao da nije verovao da će ikad zaigrati u NBA ligi.

- Već neko vreme sam razmišljao o tome da bih mogao nešto da napravim sa košarkom. Ali ništa ni izbliza ovako veliko. Da mi je neko rekao da ću sa 19 godina da igram u NBA ligi, rekao bih mu da je lud.

Alen je sa Golden Stejtom potpisao ugovor na četiri sezone, vredan 6,1 miliona dolara. Dovoljno da njegov otac ne mora više da radi.

- Punih 30 godina je otac radio sedam dana nedeljno i imao samo 15 slobodnih dana godišnje. Sad je u penziji, rekao sam mu već da ću baš da se naljutim ako čujem da i dalje radi - ispričao je Smailagić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading