Centar Denvera fascinirao Amere: Jokić porastao za 2,54 cm za godinu dana!

Autor:

Sport

19.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić ne prestaje da fascinira Amerikance. Srpski as iz redova Denvera, koji ima 24 godine, verovali ili ne, porastao je u odnosu na prošlu sezonu! Naime, na tradicionalnom NBA merenju porastao je u odnosu na prethodnih 12 meseci za čak 2,54 centimetra, pa sada doseže 213,36 cm (prošle bio visok 210,82), uz napomenu da su merenja vršena dok su igrači na nogama imali patike. U tom parametru popularni Džoker je drugi najviši u ekipi, a iznad njega jedino je talentovani Sudanac Bol Bol (19) sa visinom 218,4 cm.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić u dresu Denver Nagetsa

Da se ozbiljno sprema da u najmanju ruku ponovi prethodnu sezonu, kada je igrao i ol-star utakmicu, Jokić je pokazao time što je prethodnih dana i nedelja radio na poboljšanju ishrane i kondicije, pa je tako smršao 1,4 milograma u odnosu na isti period prošle godine. Nikola ima 113,4 kilograma naspram nekadašnjih 114,8 i to ga čini drugim teškašem u timu Denvera, odmah iza Tajlera Zelera (29), koji mu beži tačno četiri kilograma.

Nikola najbolji centar u NBA!

Tradicionalno pred start sezone generalni menadžeri NBA ekipa okupljaju se i diskutuju o brojnim pitanjima, a između ostalog biraju najbolje igrače po pozicijama. U veoma oštroj konkurenciji Nikola Jokić dobio je čak 48 odsto glasova u izboru za najboljeg centra NBA lige. Iza njega je Džoel Embid sa 28 odsto, a na trećem mestu Entoni Dejvis sa 17 odsto glasova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić i Huančo Ernangomez

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading