Crno-beli srušili Mornar: Partizan stigao do važne pobede u Baru!

Autor:

Sport

19.10.2019

14:32 >> 17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Mornar u Baru sa 76:65 u trećem kolu ABA lige.

RepublikaFoto: Mornar/MEDIA PRO
Nemanja Gordić

Prevagu na tasu Partizana u meču koji je rešen u drugom poluvremenu, u kojem je vicešampion Srbije dominirao u svim elementima igre, doneli su Ognjen Jaramaz sa 17, Markus Pejdž sa 13, Nikola Janković i Rašon Tomas sa po devet, odnosno Kori Volden i Rade Zagorac sa po osam poena. Kod Mornara, bolji od ostalih bili su Džejkob Pulen sa 16, Uroš Luković sa 14, Damir Markota sa 10 i Milko Bjelica sa devet poena.

Trči i šutiraj. Tako je izgledalo prvo poluvreme. U takvoj situaciji bolje bi po nekom nepisanom pravilu trebalo da se snalazi Mornar, ali je i Partizan pokazao da i te kako dobro ume da igra u tranziciji. Ljubitelji košarke su gledali izuzetno brz meč, a igralo se po principu poen za poen, sve do same završnice prve deonice, kada su Barani umešno kaznili greške u napadu Partizana da pobegnu na lepih plus šest – 20:14.

Prednost Mornaru doneli su Uroš Luković, Džejkob Pulen i Milko Bjelica, a Vlado Šćepanović koji je na klupi zamenio Andrea Trinkijerija koji je zbog zdravstvenih problema bio primoran da propusti meč, tražio je od svojih pulena da smire igre, da budu fokusirani prilikom izvođenja slobodnih bacanja, da spreče otvorene šuteve za tri poena i ofanzivni skok.

Poslušali su ga. Za tri minuta igre, Mornar je uspeo da postigne samo jedan poen, pa je na semaforu pisalo 21:21. Povratak u meč, režirali su Nemanja Gordić i Markus Pejdž. Usledilo je jako loše ofanzivno izdanje oba tima, a promašaji su se nizali kao na filmskoj traci. Na kraju prvog poluvremena, Partizan je vodio sa 33:32, posle trojke Ognjena Jaramaza.

Barani su promašili sedam slobodnih bacanja, za tri poena su šutirali 2-14, za dva 11-21. Ništa bolji nije bio ni Partizan. Crno-beli su promašili sedam slobodnih bacanja, za tri poena su šutirali 3-10, a za dva 8-24.

Partizan je na početku treće deonice uspeo da nametne pozicionu igru. Svi prilazi košu su bili zatvoreni. S druge strane, Nemanja Gordić, Nikola Janković i Markus Pejdž su doneli Partizanu prednost od šest poena – 46:40. Delovalo je u tom trenutku da su „crno-beli“ u naletu, da mogu da prelome meč, da reše pitanje pobednika.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Barani se nisu složili sa takvim epilogom. Džejkob Pulen je serijom poena uspeo da vrati Mornar u igru, ali je uzvratio Kori Volden sa dve uzastopne trojke, pa je Partizan u završnici trećeg kvartala ponovo pobegao na 59:52.

Posle serije grešaka na obe strane i izlaska Dereke Nidama zbog povrede, Markus Pejdž je preko ruke pogodio trojku za 69:60. Nedugo zatim pogodio je Vilijam Mozli, novu grešku Mornara kaznio je laganim poenima Ognjen Jaramaz i pitanje pobednika je bilo rešeno – 73:61.

Izabranici Mihaila Pavićevića su poznati po tome što se nikada ne predaju, što serijom trojki lako mogu da nadoknade veliki deficit, ali je odbrana Partizana delovala nesalomivo. Mornar nije imao nikavu šansu da se vrati u meč.

MORNAR - PARTIZAN 65:76

IV ČETVRTINA

10. minut - U nastavku akcije faul u napadu Mozlija. Nova greška Mornara, raspala se igra Barana u poslednjih 10 minuta. Volden ne pogađa za tri, Jaramaz zatim krade loptu domaćim igračima. Utakmica je završena pobedom Partizana.

9. minut - Greši Volden u vođenju lopte. Markota ne greši sa slobodnih bacanja, 65:76. Partizan je promašio dve trojke, ali je stigao do dva ofanzinva skoka.

8. minut - Još jednom sjajni Jaramaz krade loptu i lagano poentira u kontri, 61:75. Nastavlja se očajna igra Mornara u ovoj četvrtini. Zagorac polovičan, 61:76. Voler iz teške pozicije prekida seriju Partizana, 63:76.  

7. minut - Voler pogađa samo jedan penal, a onda na drugoj strani sjajan alej-up Jaramaza i Mozlija, 61:71. Ponovo greši Mornar, Jaramaz zakucava u kontri, 61:73. Reagovao je Pavićević tajm-autom.

6. minut - Pejdž kažnjava promašaje domaćina novom trojkom, 60:69. Mornar traži tajm-aut. Ne prolazi alej-up Mornaru. Ne uspeva ni Partizan iz dva pokušaja da dođe do koša.

5. minut - Markota ne pogađa za tri, Pejdž sjajan u defanzivnom skoku. Korake pravi Jaramaz. Loša igra oba tima u ovim trenucima. Još jedan promašaj Markote pri šutu za tri.

4. minut - Jaramaz dobar u odbrani, a onda u kontri Mozli iznuđuje faul. Nidam se povredio i šepajući napustio parket. Mozli polovičan, 60:66. Zagorac je sjajno blokirao Pulena. Usledila je greška Gordića.

3. minut - Sjajna saradnja Pejdža i Jankovića, 57:65. Partizan izašao iz bonusa. Markota trojkom prekida seriju crno-belih, 60:65. Gordić ne uspeva da uzvrati. 

2. minut - Partizan je još jednom veoma brzo stigao do tri faula u četvrtini. Ipak, Mornar pravi veliku grešku. Promašuje Tomas na drugoj strani. Mrtva lopta, Pejdž je prilikom podbacivanja napravio grešku, pa domaćiin ima posed. Ipak, Barani ne koriste ukazanu šansu, istekao im je napad.

1. minut - Peiners faulira Bjelicu na startu poslednjeg perioda. Bjelica pogađa oba penala, 57:61. Nije uspeo Morner dodatno da smanji prednost, pa je Tomas novim poenima uvećao vođstvo crno-belih, 57:63.

III ČETVRTINA

10. minut - Pejdž ne uspeva da poentira, a onda Nidam postiže prvu trojku, 55:59. Pejdž je iznudio faul i pogodio dva bacanja, 55:61. Pulen maši trojku na isteku treće četvrtine.

9. minut - Mornar nije uspeo da postigne koš, a onda je Volden ubacio novu trojku, 52:59. Tomas je sjajno odigrao odbranu protiv Bjelice.

8. minut - Mornar sa dva brza faula ispunjava bonus. Volden je pogrešio, a onda napravio novi faul. Markota pogađa oba penala, 52:53. Tomas je uhvatio loptu u napadu, a Volden pogodio trojku, 52:56.

7. minut - Pulen lagano prolazi Zagorca, 48:51. Lepo se snalazi Zagorac, 48:53. Promašaji na obe strane, a onda faul Jankovića u borbi za loptu, njegov četvrti faul. Pulen bez greške sa linije penala, 50:53.

6. minut - Pulen ne uspeva da pogodi. Ipak posle greške Gordića, Bjelica pogađa uz faul, a onda i dodatni penal, 46:49. Majstorija Rašona Tomasa, 46:51.

5. minut - Lako obilazi Jankovića Pulen, 42:46. Ziceri se promašuju na obe strane, ni Pejdž, ni Voler ni Nidam nisu pogodili, na kraju svega tehnička za Šćepanovića. Pulen precizan, 43:46. Janković nastavlja sa dobrim potezima, sada je pogodio uz faul, a onda i dodatno slobodno bacanje, 43:49.

4. minut - Još jedna sjajna akcija Partizana, koju Pejdž kruniše trojkom, 39:43. Faul Jankovića, novi penali za Lukovića. Centar Mornara konačno pogađa jedno bacanje, 40:43. Treća trojka Jaramaza, Partizan ima maksimalnih +6, 40:46.

3. minut - Volden pravi faul u napadu. Na drugoj strani koraci Seada Šehovića. Lepa akcija Gordića i Jankovića i novi poeni za centra crno-belih, 39:40. Nidam greši, nova izgubljena lopta Mornara.

2. minut - Dobar napad Partizana i trojka Gordića, 35:36. Već treći faul crno-belih u četvrtini i dva bacanja za Pulena. Oba pogađa, 37:36. Janković poentira posle ofanzivnog skoka, 37:38. Dva ofanzivna skoka za Mornar, pa poeni Lukovića, 39:38.

1. minut - Partizan nije uspeo da poentira iz prvog napada. Na drugoj strani Nidam fauliran. Oba puta precizan, 34:33. Janković ponovo promašuje zicer. Nidam ponovo na liniji penala, ovog puta samo jednom precizan, 35:33.

II ČETVRTINA

10. minut - Trojka Jaramaza, posle dugo vremena vodi Partizan, 32:33. Sjajno je blokirao Janković Nidama. Kraj prvog poluvremena.

9. minut - Mornar ne uspeva da pogodi novu trojku, na drugoj strani Partizan uzvraća sa nekoliko promašaja. Na kraju je Janković uspeo da izbori dva penala, ali je promašio oba. Mornar dva puta ne pogađa za tri.

8. minut - Posle kraćeg prekida, Pulen postiže nove poene, 32:28. Jaramaz je iznudio dva penala i pogodio je oba 32:30.

7. minut - Tomas prekida seriju Mornara, 30:26. Luković ponovo oba bacanja ne pogađa u metu. Zagorac lagano poentira u kontri, 30:28.

6. minut - Luković oba puta neprecizan sa slobodnog bacanja. Posle promašaja Partizana, još jedna sjajna akcija Pulena i Lukovića, 28:24. Nastavlja Luković da zatrpava koš crno-belih, 30:24.

5. minut - Partizan očajan sa penala, Zagorac je pogodio samo jedno, 25:22. Luković uzvraća istom merom, 26:22. Laki poeni za Voldena posle ukradene lopte, 26:24.

4. minut - Voler pogađa dugu dvojku, 25:21. Zagorac ne ubacuje trojku. 

3. minut - Voler ima tri slobodna bacanja posle faula Zagorca. Pogodio je dva, 23:21. Gordić neprecizan, ali novi napad za crno-bele. I nova greška za Gordića. 

2. minut - Nije pogodio Markota. Gordić sa linije penala pogađa oba, 21:18. Mornar je imao tri pokušaja u jednom napadu i nije postigao koš, pa je na drugoj strani stigla kazna u vidu trojke Pejdža, 21:21.

1. minut - Pejdž neprecizan u prvom napadu u drugom periodu. Težak promašaj Peinersa za tri poena. Nesportski faul Birčevića. Ros polovičan, 21:14. Pulen ne pogađa trojku. Sada nesportski faul za Markotu. Pejdž oba puta precizan, u nastavku akcije Gordić izforsirano šutira, 21:16.

I ČETVRTINA

10. minut - Begić Gordića zaustavlja blokadom, a onda Markota ubacuje trojku, 20:14. Ne uspeva Prahovski da pogodi, kraj prve četvrtine.

9. minut - Parahovski pogađa uz faul, a zatim promašuje dodatno, 15:13. Bjelica je sjajno ugurao Tomasa pod koš i lako poentirao, 17:13. Nastavlja Partizan da se muču sa linije penala, Tomas je bio polovičan, 17:14.

8. minut - Prvi poeni za Zagorca, na drugoj strani brzopotezan koš Pulena, 13:11. Begić posle skoka u napadu daje koš, 15:11.

7. minut - Sjajan alej-up Jaramaza za Mozlija, na drugoj strani poenima uzvraća Bjelica, 11:9. Jaramaz promašuje oba slobodna bacanja. Dobra odbrana Tomasa, iznudio je grešku Nidama.

6. minut - Posle dugo vremena na terenu se našao Tomas i odmah poentirao, 6:7. Pulen uzvraća trojkom, 9:7.

5. minut - Jaramaz postiže peti poen, za sada jedini strelac u dresu crno-belih, 4:5. Zagorac je promašio u kontra napadu, pa je Luković to kaznio poenima na drugoj strani.

4. minut - Volden i Pulen neprecizni za tri poena. Još jedan loš napad Partizana. Očajan pokušaj Bjelice.

3. minut - Nekoliko promašaja na obe strane, a ona alej-up Nidama i Lukovića za novo vođstvo Mornara, 4:3.

2. minut - Jaramaz postiže prvu trojku na utakmici, 2:3.

1. minut - Utakmica je krenula brutalnom blokadom Vila Mozlija. Luković postiže prve poene za Mornar, 2:0.

16:55 - Startna petorka Partizana izgledaće ovako:

 

 

16:45 - Evo šta kaže bivši košarkaš Partizana Uroš Luković pred meč u Baru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading