Najskuplji košarkaš Evrope: Igrao bih za Srbiju, ali su me se kasno setili!

Autor:

Sport

24.10.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Mirotić (28) Srbin je iz Crne Gore, ali je izabrao dres Španije. Mnogo puta je pokretano pitanje zašto ga "sokolovi" ili "orlovi" nisu primili u svoje jato, a čak se govorilo da je Srbiju odbio. Košarkaš Barselone je sada prvi put otkrio zašto nikada nije zaigrao za našu reprezentaciju.

Nikola Mirotić

- Sa Košarkaškim savezom Srbije nije bilo kontakata kad su me drugi zvali. Jeste posle, pre nego što sam zaigrao za A tim Španije, i to samo neka pitanja preko meni bliskih ljudi. Direktnih kontakata sa mnom nije bilo, već se samo malo opipavao teren da li postoji šansa da zaigram za Srbiju. To je tada već bilo daleko. Proveo sam u Španiji mnogo godina, igrao sam za mladu reprezentaciju. Mislim da je to bila prava odluka - istakao je Mirotić u razgovoru za "Sport klub".

Kada je u pitanju mogućnost da brani boje rodne Crne Gore, tu je tek posebna priča.

- Nisam bio dovoljno dobar da igram za njihove kadete ili juniore. Nisam odigrao to leto, sledeće sam dobio šansu da uzmem španski pasoš i da igram za Španiju. Razmišljao sam, sa njim je sve mnogo lakše, a jednom te tvoja zemlja već odbila jer misle da nisi dovoljno dobar - dodao je Mirotić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading