Berić: Previše stranaca, da li su Partizanu potrebni Pejners i Parahovski?

Autor:

Sport

27.10.2019

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš Partizana Miroslav Berić smatra da oba večita rivala u svojim timovima imaju previse stranih igrača.

RepublikaFoto: Starsport
Smatra da je vreme da se da šansa mladim igračima

– U Zvezdi i Partizanu ima previše stranaca. Ne pamtim da ih je ikada u istoriji bilo toliko. Da li bi Partizan igrao lošije da Parahovski i Pejners nisu u timu? U obe ekipe ima viška stranih igrača. Prva pomisao na Zvezdu i Partizan mi je da ima previše malo domaćih igrača, izjavio je Berić.

Berić zna šta je crno-belima potrebno u nastavku sezone.

– Nemamo pravog šutera, beka koji je siguran za tri poena. Markus Pejdž je dobar šuter, ali još uvek nije stabilan. Dve utakmice šutira u visokom procentu, pa treću praktično završi sa nula poena. Nedostaje šuter, ali to još nije pravilo velikih problema do sada. Parahovski i Pejners trpe kritike, još im nije nađena prava uloga. Možda se ne koriste dovoljno, ali to je odluka trenera. Možda još nisu ni zaslužili šansu, ne mogu da tvrdim ništa kada gledam sa strane. Reč je o iskusnim i dobrim košarkašima, nadam se da će vremenom biti sve bolji i bolji. Ove godine je Trinkijeri birao tim, za razliku od prošle, kada je došao na pola sezone.

Kada je u pitanju Zvezda, to je tim pravljen za uspehe.

– Zvezda ima jako dobar tim, pravljen za uspehe. Nisu očekivali ovakav start sezone, prolaze kroz krizni period. Kao i svaki dobar tim, mogu da se izvuku. Ponekad promena trenera donese boljitak, a nekad i ne. Niko nije očekivao da će odmah posle odlaska Tomića da padne jedan od najboljih timova u Evropi, Barselona. U drugom poluvremenu su Katalonci preuzeli meč u svoje ruke i pobedili. Ključ izlaska iz krize su pobede. Doći će novi trener, videćemo da li će biti i promena u igračkom kadru. Zvezda igra danas protiv Mege i siguran sam da će početi neka pobednička serija. Mislim da trijumf Zvezde večeras ne bi smeo da dolazi u pitanje, zaključio je Berić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading