Jokić se mučio, pa odveo Denver do preokreta, Gudurić skupljao skokove!

Autor:

Sport

03.11.2019

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić vodio je svoj tim do preokreta protiv Orlando Medžika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel dvojice Nikola... Jokić i Vučević

Nagetsi su slavili pobedu na gostovanju rezultatom 91:87 i upisali četvrtu pobedu u šest mečeva. Sve oči su, kao po običaju, bile uprte u centra Nagetsa Jokića, koji je izuzetno loše započeo utakmicu.

 

Nikola je na poluvremenu pogodio tek jedan od ukupno pet šuteva, te na pauzu otišao sa četiri poena, dva skoka i jednom asistencijom, bez preteranog zalaganja u odbrani.

U drugom poluvremenu se sve promenilo. Za samo par minuta treće četvrtine vezao je osam poena, uz dve trojke, vratio osmeh na lice saigrača i poveo Nagetse do preokreta.

Tim iz Kolorada tokom druge deonice gubio je sa 11 poena, tokom treće četvrtine bilo je -8, ali je krajem iste došlo do preokreta od kojeg Orlando nije uspeo da se oporavi do kraja meča.

I pored izuzetno loše statistike na poluvremenu Jokić je završio sa 20 poena (7/14), sedam skokova i četiri asistencije.

Pored njega istakao se Džamal Marej sa 20 poena, Geri Heris je imao 13, a Monte Moris deset. Pol Milsap je bio blizu dabl-dabla sa devet poena i 11 uhvaćenih lopti.

Nikola Vučević je još jedan centar u nizu koji je imao dobru partiju protiv srpskog košarkaša, te je meč završio sa 24 poena (10/16) i sedam skokova. Eron Gordon ga je pratio sa 21 poenom i devet uhvaćenih lopti.

Pored Jokića od srpskh košarkaša na terenu je bio i Marko Gudurić, koji nije imao toliko zapažen učinak u porazu svog Memfisa.

U svom petom meču u NBA Gudurić je doživeo četvrti neuspeh jer je Finiks bio bolji od Grizlisa rezultatom 114:105 i poboljšao skor na 4-2.

Gudurić se nije istakao poenima, šutirajući 1 od 3 za ukupno dva poena, ali jeste skokovima, kojih je imao osam čime je bio drugi najbolji skakač ekipe, odmah iza Klarka, a ispred Valančunasa. Imao je i dve asistencije.

Grizlisi su vodili u trećoj četvrtini, ali su Sansi rešili meč serijom 16:0 od koje nije bilo povratka.

Najbolji kod gubitnika bio je ruki Dža Morent sa 24 poena i sedam asistencija, dok su na drugoj strani Devin Buker i Eron Bejns, sa 21 i 20 poena, bili najbolji. Hrvatski košarkaš Dario Šarić imao je devet poena i sedam skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading