Kralj izbegao atentat u Areni: Real sa sedam trojki u 4. četvrtini srušio Zvezdu!

Autor:

Sport

07.11.2019

17:27 >> 19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su porazu u 7. kolu Evrolige od Reala iz Madrida.

RepublikaFoto: Starsport
Boriša Simanić

Kraljevski klub slavio je rezultatom 75:60.

Aktuelni šampion Srbije i regiona utakmicu je ispustio u poslednjoj četvrtini (8:26) u kojoj su u prvih pet minuta bili bez postignutog koša.

Madriđani su to iskoristili i serijom 12:0 trasirali su sebi put ka pobedi. Zvezda je pokušala da se vrati u završnici, ali je Rudi Fernandes ubio svaku nadu trojkom na dva i po minuta do kraja.

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Bili Beron sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je Lorenzo Braun meč završio sa 14 poena, šest skokova i pet uspešnih dodovanja.

"Kraljevski klub" predvodio je Serhio Ljulj sa 13 poena, Rudi Fernandes sa 12 i četiri pogođenje trojke (tri u 4/4) i Valter Tavaresa sa 11 i osam skokova.

Crvena zvezda je svoju šansu propustila na prelazu između treće i četvrte deonice, kada jednostavno nije znala da iskoristi strahovit zamajac posle simultanke Bilija Berona, te trojki Boriše Simanića i Mohameda Fajea za veliki preokret i prvo vođstvo (52:49) crveno-belih još od završnice prve četvrtine. Kao slamka spasa došla je kratkoročna pauza košarkašima Reala i udahnula im život koja ih je vratila na pravi kolosek. 

Sve je pošlo naopako kada je Zvezdina odbrana na trenutak spustila gard i dopustila lukavim protivnicima da iskoriste svaki milimetar slobodnog prostora da zatrpaju koš. Počelo je trojkom Rudija Fernandeza za novo izjednačenje (52:52), nastavilo hicem Fabijena Kozera posle tri ofanzivna skoka nezaustavljivog Valtera Tavaresa iz kojih je spremio tri dodatna napada svojim saigračima, da bi se brutalni niz trojki završio pogocima Serhija Ljulja i onda ponovo Rudija! Real je za ravno pet minuta minus od tri poena serijom 12:2 okrenuo na 61:52, gde je Zvezda praktično ceo taj vremenski interval ostala bez ikakvog napadačkog rešenja i srljala je iz greške u grešku. Iz pogrešne odluke u pogrešnu odluku i potpuno odsustvo napadačkog smisla i timske košarke u oba smera. Istina, teško da bi večeras bilo ko zaustavio Real kada se ovako raspuca, pa čak ni mnogo kvalitetnije odbrane na evropskom kontinentu. Crvena zvezda je imala Real koji se “nudio“, a na kraju je domaćin završio na tanjiru tako što je oberučke dozvolio protivniku da pokupi brejk i velika dva boda za vraćanje poljuljanog samopouzdanja.

RepublikaFoto: Starsport
Džejms Gist

Ako je posle vezanih poena Berona i Brauna za 56:61 na četiri i po minuta pre isteka vremena izgledalo da bi Zvezda mogla da se vrati, onda su Rudi i Ljulj ubrzo pokazali zašto s punim pravom nose zvanje šampiona sveta. Gotovo rutinski još jednom su pokosili Zvezdinu odbrambenu koncepciju i Kraljevskom klubu doneli ubedljivu pobedu! Čak i ubedljiviju nego što je to igra na oba dela terena pokazala...

Crvena zvezda je ponovo odigrala loše prvu i poslednju četvrtinu, u kojim je zbirno upisala tek 17, a dozvolila 38 poena! Odbrana je u ključnim momentima bila nepostojeća, iako je na momente bila skoro granitna. Rešenja nije bilo za školske akcije u režiji Realovih plejmejkera sa džinom Tavaresom, dok su Ljulj i Rudi dali pobedi taj posebni, španski košarkaški šmek. 

Beogradski klub je ponovo izgubio dah kada se utakmica lomila, iako je svoju šansu mogla da iskoristi s pola gasa. Bili Beron je odigrao sjajnu treću četvrtinu i vezao devet poena koji je trebalo da najavi tesnu borbu za pobedu, Lorenzo Braun je ponovo imao svojih dobrih momenata u obe faze, ali je izostala reakcija kompletnog tima u defanzivnom delu, što je Zvezdu na kraju skupo koštalo...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Braun je meč završio s 14 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Beron imao 17 poena i po četiri uhvaćene i podeljene lopte. Kod Reala Ljulj je ubacio 16 poena uz pet asistencija, dok je Rudi imao 12 poena. Tavares je skupio 11 poena, devet skokova i čak pet blokada!

Zvezdu do sledećeg petka čekaju još dve utakmice kod kuće - prvo s Igokeom, onda i sa Asvelom... Do tada moraće da se izvuku velike pouke...

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

CRVENA ZVEZDA - REAL MADRID 60:75

IV ČETVRTINA

10. minut - Loši napadi na obe strane, čeka se samo kraj meča. Real je upisao pobedu rezultatom 75:60.

9. minut - Tavares polovičan sa linije penala. Beron ne pogađa trojku, a Garuba iz drugog plana blokira Dobrića. Ne pogađa ni Gist. Kozer pogađa trojku i stavlja tačku na ovu utakmicu. Faje ne uzvraća. 60:72.

8. minut - Braun neprecizan, Fernandez pogađa četvrtu trojku, Real blizu pobede. Uspeo je Braun srećno da iznudi faul Tavaresa. Zvezdin Amerikanac oba pogađa. 60:68.

7. minut - Strašno zakucavanje Lorenca Brauna! Ljulj precizan sa slobodnog bacanja. Kuzmić fauliran posle odličnog prodora Brauna. Zvezdin centar pogađa oba penala. Fenomenalan pogodak Serhija Ljulja. 58:65.

6. minut - Treća trojka Fernandeza, četvrta Reala u ovom periodu. Beron sa linije penala donosi prve poene Zvezdi u poslednjem periodu. Nije pogodio Ljulj. 54:61.

5. minut - Zvezda je imala dve prilike da smanji prednost gostiju, ali bezuspešno. 52:58.

4. minut - Loš napad Reala, ponovo je Ljulj izgubio loptu. Beron ne pogađa za tri, Zvezda bez poena u četvrtoj četvrtini. Kozer asistira, Ljulj pogađa trojku, Gavrilović traži tajm-aut. Loš napad Zvezde. 52:58.

3. minut - Gist ne uzvraća. Greši Ljulj srećom na drugoj strani. Nije uspeo Braun da pogodi. 52:55.

2. minut - Real u jednom napadu imao tri promašaja, a onda je četvrti pokušaj iskoristio Kozer pogodivši trojku. 52:55.

1. minut - Zvezda je imala dve šanse, ali nije uspela da iskoristi prvi napad u poslednjem periodu. Druga trojka Fernandeza. Promašaj Perperoglua. 52:52.

III ČETVRTINA

10. minut - Faje pogađa trojku, Zvezda ponovo vodi. Odlična odbrana Brauna nad Ljuljom, Zvezda posle 30 minuta vodi sa 52:49.

9. minut - Nova greška Reala. Kuzmić nije iskoristio sjajan pas Brauna. Garuba pogađa posle ofanzivnog skoka. Braun uz zvuk sirene za dva. 49:49.

8. minut - Silazna putanja i poeni Berona.  Ne pogađa Ljulj otvorenu trojku. Faul u napadu Ognjena Kuzmića, priznao je centar Zvezde svoju grešku. 47:47.

7. minut - Braun fauliran, pogađa oba slobodna bacanja. Tavares nezaustavljiv u reketu. 45:47.

6. minut - Nije ni Kerol pogodio. Sada je neprecizan i Simanić. Uzvraća mu promašajem i Rendolf. Nova trojka Simanića. 43:45.

5. minut - Sada trojku pogađa i Simanić, prvi poeni za njega. Beron sad ne uspeva da pogodi za tri. 40:45.

4. minut - Trojka Ognjena Dobrića. Tavares bez milosti u napadu posle dodavanja Fakunda Kampaca. Sad lupa i blokadu Tavares. Entoni Rendolf se upisuje u listu strelaca. 37:45.

3. minut - Džejsi Kerol poentira iz teške pozicije. Nastavllja Beron da zatrpava koš Reala. Kerol u svom stilu za dva. 34:41.

2. minut - Beron je ostao sam i pogodio trojku. Sjajan pogodak Kampaca. Razigrani Beron precizan sa distance. 32:27.

1. minut - Kampaco poenima otvara treći period. 27:35.

II ČETVRTINA

10. minut - Lepo se snalazi i poentira Lorenco Braun. Nije pogodio Fernandez preko Dobrića. Beron pogađa trojku iz ćoška. Neverovatan pogodak Ljulja, Realu je ostalo nešto više od 6 sekundi za napad, Ljulj je prešao ceo teren sam i šutem sa distance ubacio loptu u koš. Real na poluvremenu vodi sa 27:33.

9. minut - Fauliran Braun. Amerikanac polovičan. Fernandez u svom stilu pogađa trojku uz zvuk sirene. Gist promašuje oba slobodna. 22:31. 

8. minut - Miki poentira posle skoka u napadu. Dobrić dobija zakasnelu rampu od Garube, poeni za Zvezdu. Miki je iznudio nova bacanja za Real. Pogodio je jedno. 21:28.

7. minut - Lep okret i pogodak Kuzmića. Laprovitola trojkom prekida Zvezdinu seriju od 7:0. 19:25.

6. minut - Zvezda ispunila bonus faulom Lorenca Brauna. Faul u napadu Kozera, lakat je dobio Beron. Faje konačno prekida seriju Reala. Dobra odbrana Zvezde, a onda trojka Berona. Tajm-aut Laso. 17:22.

5. minut - Nastavlja Zvezda sa porođajnim mukama u napadu. Real je imao dva ofanzivna skoka u jednom napadu. 12:22.

4. minut - Zvezda bez ikakve ideje i rešenja u napadu. Sjajna akcija Laprovitole i Mikija, koji zakucava. Iznudio je Nenadić dva penala, faul je napravio Rudi. Nenadić polovičan. Lagani poeni Garube. 12:22.

3. minut - Pogrešio je Perperoglu, a na drugoj strani Laprovitola ima dva penala posle faula Dženkinsa. Argentinac prezican oba puta. Pogrešio je i Nenadić, a Kozer lako poentirao u kontra napadu. Tajm-aut Gavrilović. 11:18.

 

 

2. minut - Dženkins pogađa tablu pri šutu za tri poena. Dženkins još jednom očajno. Loš napad Reala i težak šut Fernandeza. 11:14.

1. minut - Tavares još jednom poentira bez muke. Faje pogađa oba penala. 11:14.

I ČETVRTINA

10. minut - Još jedan loš napad Zvezde. Ljulj neprecizan. Sjajna rampa Tavaresa nad Gistom. Prvi penali na utakmici, Ljulj je pogodio jedan. Zvezda je loše odradila poslednji napad u četvrtini. Real posle prvih 10 minuta vodi sa 12:9.

9. minut - NIje uspela Zvezda da uveća prednost, Kampaco poentira na drugoj strani. Faje ne ubacuje trojku po ulasku u igru. Tavares ponovo lagano poentira. 9:11.

8. minut - Real u jednom napadu nije pogodio dve trojke. Sjajni Gist stiže do šestog poena, Zvezda prvi put vodi. 9:7.

7. minut - Lorenco Braun konačno pogađa za tri poena. 7:7

6. minut - Braun ne može ništa da pogodi. Tavares je mahinalno udario Lazića po licu, pa je usledio kraći prekid. Gist precizan, jedini strelac u timu Zvezde. 4:7.

5. minut - Olaka greška Gista. Morala je jedna da uđe, trojka Serhija Ljulja. Još jedan loš napad Zvezde, ovog puta je isteklo vreme. 2:7.

4. minut - Promašaji na obe strane, loša igra oba tima. 2:4.

3. minut - Laki poeni visokog Tavaresa. Braun ponovo ne pogađa za tri. Odlična odbrana Lazića. 2:4

2. minut - Greška košarkaša Zvezde. Loš napad Reala. Sjajan potez i koš Gista. 2:2.

1. minut - Nije uspeo Braun u prvom napadu da pogodi trojku. Neprecizan i Ljulj, ali je Dek iz drugog napada ugurao Lazića i poentirao. 0:2.

Krenula je utakmica u Štark Areni. Srećno Crvenoj zvezdi

18:55 - Košarkaši Reala spremni su za duel sa crveno-belima.

RepublikaFoto: Starsport

18:45 -  Čović, Davidovac i Braun neće igrati zbog povreda, dok je Jovanović odlukom trenera van tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading