JOKIĆ REŠAVA KAO DŽORDAN!

Autor:

Sport

12.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ameri za takve momente imaju izraz clutch, kada sportista u poslednjim sekundama pod pritiskom pogodi važan šut ili donese svom timu trijumf. E, pa, Nikola Jokić je u dve utakmice bio hladan kao špricer i svojim pogocima u stilu legendarnog Majkla Džordana obezbedio pobede Denver Nagetsima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pobednički koš Nikole Jokića

Prva žrtva momka iz Sombora bila je Filadelfija (100:97), kada je pogodio preko Džoša Ričardsona, a potom je na red došla Minesota.

Blistao je centar Timbervulfsa Karl Entoni Tauns sa 25 poena, ali kada je bilo najbitnije, Nikola mu je sasuo koš preko ruke i pokazao ko je gazda na terenu. Meč je završio sa 20 poena, šest skokova i sedam asistencija u trijumfu "grumenja" 100:98 posle produžetka. Posle meča podvukao je da nije bilo planirano da se tako završi akcija, ali da mu očigledno idu od ruke teški šutevi.

- Bilo je nešto slično planirano, ali ne baš tako. Fintirao sam, hteo sam da krenem ka košu, ali sam izveo poluokret i šutirao. Radio sam na tome. Izgleda kao da mogu samo teške šuteve da ubacim. Kad sam ovo šutirao, mislio sam da ću da bacim er-bol, ali je ušla - izjavio je Jokić i dodao da su on i njegovi saigrači morali da reše meč ranije:

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Kao da smo izgubili energiju, momentum. Primili smo šuteve, davali smo im slobodna bacanja. Ako vodimo toliko, onda moramo i da završimo meč. Mučili smo se u celoj četvrtoj četvrtini, ali smo dobro skakali. Mislim da su skokovi ključ pobede, samo što moramo da verujemo u to što imamo i da ga ne gubimo tako lako.

Trener Denvera Majk Meloun mogao je samo da sipa pohvale na račun svog centra.

- Nikola je pogodio još jedan važan šut i time samo nastavio da gradi legendu o Nikoli Jokiću. Teško je pobeđivati u NBA. Čak i da nije pogodio, on je naš najbolji igrač. S razlogom je kandidat za MVP. Pokazao je zašto je poseban - istakao je Meloun.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading