Da pobedi košarka, a ne huligani!

Autor:

Sport

16.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolje što srpska košarka ima vratilo se u hram. Partizan će u nedelju (20.00, Arena sport 1) ugostiti Crvenu zvezdu u Štark areni, što će biti tek drugi večiti derbi u našoj najvećoj dvorani.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Grbović

Za razliku od duela iz 2009, kada su izabranici Duška Vujoševića opravdali ulogu favorita protiv čete Svetislava Pešića, crveno-beli su sada favoriti, ali direktor Arene Goran Grbović ne želi da izdvaja nijednu od ekipa.

DUPLI PROGRAM

- Kada je derbi u Areni u pitanju, meni je najvažnije da pobedi košarka i da ne bude nereda. Nebitno da li će to biti Zvezda ili Partizan, samo da ne budu to huligani. Mi iz Arene bićemo dobri domaćini, a koliki trud ćemo uložiti, govori podatak da ćemo prvi put u istoriji imati dva sportska događaja u jednom danu. Serbia maraton izlazi iz Arene u 16 časova, što znači da imamo dva sata da raspremimo sve pre ulaska prvih navijača - istakao je Grbović.

Kada je u pitanju sama igra, legendarni košarkaš ulogu favorita daje Zvezdi, braniocu titule i učesniku Evrolige. Međutim, Grba upozorava da se Partizan ne sme potceniti.

VETAR U LEĐA

- Crveno-beli su jaki na svim pozicijama i imaju evroligaško iskustvo koje je važno u ovakvim susretima, dok će crno-beli imati navijače, koji će sigurno dati sve od sebe da ih trgnu posle kikseva u Evrokupu. Veliki broj igrača će prvi put igrati derbi, ali verujem da su im starosedeoci objasnili draž okršaja Zvezde i Partizana. Nebrojeno puta se pokazalo da u derbiju ne prevagne uvek suvi kvalitet, a da posle njega pobednik dobije vetar u leđa i nastavi dobro u svim takmičenjima - dodao je Grbović.

RepublikaFoto: Starsport

Zvezda: Nećemo 1.000 karata!

Crvena zvezda odbila je da prodaje 1.000 karata svojim navijačima koje joj je Partizan ponudio.

- Zahvaljujemo se Partizanu na ponudi, ali ne želimo da prekršimo propozicije ABA lige. Na skupštini smo jednoglasno izglasali da se svim klubovima zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostovanja - poručili su iz Zvezde i ubrzo dobili oštar odgovor crno-belih:

- Partizan poznaje propozicije i samo je ponudio kupovinu karata simpatizerima Zvezde, kao što su imali u Zagrebu protiv Cedevite. Znamo da su pre nekoliko godina navijači ušli organizovano u Pionir u društvu predsednika Zvezde kada je Partizan bio domaćin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading