(VIDEO) Večiti posle 10 godina i ONOG meča ponovo ukrštaju koplja u Areni!

Autor:

Sport

17.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras od 20 časova igraju svoj prvi košarkaški derbi u Areni još od 2009. godine kada su se sastali u polufinalu ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Kapiteni večitih rivala - Novica Veličković - Branko Lazić!

Ujedno, to je i jedini međusobni meč večitih rivala u najvećoj hali na Balkanu, iako su i jedni i drugi odigrali veliki broj utakmica u njoj.

Taj iz 2009. ostaće upamćen i po jednom navijaču Partizana koji je izašao na parket Arene i otišao ispred pristalica Zvezde. Čak je u jednom trenutku i prešao ogradu, a obezbeđenje je sprečilo veći haos.

Inače, Partizan je taj meč dobio rezultatom 64:58 i plasirao se u finale gde su kasnije pobedili Cibonu. Crno-bele je predvodio Duško Vujošević, a crveno-bele Svetislav Pešić.

Na tribinama je bilo oko 10.000 navijača, a najefikasniji u redovima Partizana bili su Milenko Tepić sa 14 i Stefon Lazme sa 13 poena, a u sastavu je bio i sadašnji kapiten crno-belih Novica Veličković.

Elmedin Kikanović je sa 15 bio najbolji u redovima Zvezde, a Steven Marković je dodao 10. Za Zvezdu su tada igrali Kešelj i Bjelica.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading