Divac nije hteo Dončića zbog OCA!?

Autor:

Sport

24.11.2019

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako sezona odmiče i kako Luka Dončić očarava svet partijama u svojoj drugoj NBA sezoni, sa svakim novim tripl-dablom, šire se nove teorije i spekulacije kao odgovor na pitanje: kako je moguće da je Vlade Divac propustio šansu da mladog Slovenca dovede u redove Kingsa?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika greška Vlade Divca

Divac je prošlog juna na draftu kao drugog pika izabrao Marvina Beglija, dok je Dončić kao treći pik otišao u Atlantu, ali je ubrzo prosleđen Dalasu.

Zbog Lukinih srpskih korena, te mini kolonije Srba u Sakramentu (pored Divca tu su Bogdanović, Bjelica i Peđa Stojaković), mnogi su takav potez smatrali velikim iznenađenjem. 

Luka Dončić bio je vrlo dobar i u svojoj riki sezoni, međutim ono što radi na startu ove (gotovo da ima tripl-dabl u proseku) nateralo je američke medije da još malo pročačkaju i pokušaju da dođu do nekih konkretnih razloga - zbog čega je Divac preskočio Dončića?

Sada je već izvesno da je legendarni as napravio grešku, tvrdi novinar ESPN-a Tim Mekmejhon, i iznosi svoju verziju priče...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka briljira u dresu Dalasa

- Koliko ja znam, činjenica da je Vlade poznavao Luku i njegovog oca Sašu bila je presudan faktor u konačnoj odluci - kazao je Mekmejhon u jednom podkastu.

- U osnovi, nije sagledao kompletnu sliku. On nije imao dobar odnos s ocem i vodio se onom starom: kakav otac, takav sin. Ali ne, Luka je drugačiji. Pogrešna odluka, Vlade - rekao je gospodin Mekmejhon.

Naravno, postoje i druge priče, teorije. Jedna od realnih glasi da se ponešto pitaju i igrači. Odnosno da njihova želja gde će igrati nije zanemarljiva, a Luka navodno nije imao ambiciju da ide u prestonicu Kalifornije.

- Neka od top imena, među kojima su Bamba, Džekson i Dončić, htela su da izbegnu Sakramento. Njih trojica nisu uopšte dostavila svoje zdravstvene podatke ovoj franšizi - kazao je nedavno drugi ekspert ESPN-a Džonatan Dživoni.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading