Đerar Pike spreman da reši problem sa Đokovićem i Nadalom, ali ovo se nimalo neće svideti Federeru!

Autor:

Sport

24.11.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob između Dejvis kupa i ATP kupa mogao bi da bude rešen organizacijom zajedničkog događaja krajem septembra, smatra Đerar Pike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đerar Pike

Prvi čovek agencije Kosmos, posle čije inicijative je promenjen format Dejvis kupa, ističe da bi takav sled događaja više odgovarao i vrhunskim igračima.

- Pokušali smo da pregovaramo sa ljudima iz ATP, ali situacija sa bivšim predsednikom nije bila idealna i nismo mogli da postignemo dogovor- rekao je Pike.

- Sada će biti određenih promena, tako da ponovo očekujemo pregovore. Mislim da bi idealno rešenje bilo da oformimo jedan vrhunski događaj, koji bi trajao dve nedelje. Novak Đoković i Rafael Nadal, koji su trenutno prvi i drugi teniser sveta, izrazili su istu želju. U ovom momentu nema baš ni smisla da imamo dva vrlo slična događaja- rekao je Pike.

Ono što bi moglo da bude problem u ralizaciji ove ideje je što se krajem septembra igra Lejver kup, koje organizuju kompanija Team8 koja je u vlasništvu Rodžera Federera i Teniskog saveza Australije.

- Naravno, to je Rodžerovo takmičenje i on želi da ga zaštiti. Razumem sasvim i što je kritikovao ono što smo uradili. Ipak, želimo da Dejvis kup bude na višem nivou jer je reč o takmičenju koje ima istoriju dugu 119 godina. Tako da ta dva takmičenja ne mogu da se porede- zaključio je Pike.

Dejvis kup je ove nedelje održan prvi put u novom formatu, dok je premijerni ATP Kup na programu početkom januara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading