Bura na Jadranu: Partizan šalje žalbu Evroligi zbog "krađe" u Podgorici?!

Autor:

Sport

25.11.2019

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Košarkaškog kluba Partizan poslaće žalbu u sedište Evrolige nakon meča osmog kola ABA lige sa Budućnosti, za koji smatraju da je bio neregularan.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ostoja Mijailović i Andrea Trinkijeri

Naime, u klubu pripremaju materijal koji planiraju da pošalju na adresu Evrolig zbog, kako se ističe, odluka koje su direktno uticale na ishod ovog meča, koji je pripao ekipi Budućnosti rezultatom 65:60, , saznaje "Kurir".

Partizan ne želi da se pomiri s onim što se dešavalo na parketu Morače, već će kompletnu ekspertsku analizu spornih odluka poslati u sedište Evrolige s namerom da se utakmica proglasi neregularnom i da se prilikom dodele specijalnih pozivnica u obzir uzmu klubovi koji na ovakav način dolaze do rezultata.

Kao jedna od ključnih odluka sudijskog trojca Javor, Pukl i Nedović, ističe se poništavanje trojke Markusa Pejdža za vođstvo Partizana na 23 sekunde pre kraja susreta, s obzirom na to da su sudije odlučile da dosude faul u napadu Vilijama Mozlija.

Povodom svega, oglasio se i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, koji je rekao da je jasno da je njegov tim oštećen.

– Verujem da ste gledali utakmicu, videli ste kako su se stvari odvijale. Ne bih ja komentarisao ništa više od toga. Svi koji sada željno iščekuju neke oštrije reči s naše strane moraju biti svesni da su nakon prethodne dve finalne serije ABA lige pravila učinjena još strožim i mi nećemo da izlažemo klub riziku da plaća veoma visoke kazne. Novinari koji dugo prate košarku, baš kao i ljubitelji košarke u našoj zemlji i regionu, siguran sam da prepoznaju određene pojave i bez dodatnih komentara - rekao je Ostoja Mijailović za "Kurir".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading