Bartomeu: Dugoročna licenca za Albu, Balkan je jako važno tržište!

Autor:

Sport

29.11.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom gostovanja berlinskoj Albi na utakmici koju je taj tim igrao sa Žalgirisom u 11. kolu Evrolige, prvi čovek tog takmičenja Đordi Bertomeu je govorio dugoročnim licencama. Takođe je poručio i da je balkansko tržište veoma važno za Evroligu.

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Đordi Bertomeu je nedavno poručio da je ideja Evrolige da uskoro ima 16 stalnih učesnika kao i da dodatne dve ekipe uvek dolaze iz Evrokupa. Evroliga tako traži tri nove ekipe koje bi imale dugoročnu licencu. Još uvek se ne zna ko bi to mogao da bude, a dok licence ne budu dodeljene uprava će sama dodeljivati specijalne pozivnice od naredne sezone. Međutim berlinska Alba je prva spomenuta kao klub koji ima dobre šanse za stalnu licencu.  

- Mnogo dobrih stvari se desio u Nemačkoj, dva tima igraju Evroligu i ti timovi su nam veoma važni jer predstavljaju koncept kluba kakav volimo u smislu menadžmenta i profesionalnog pristupa. Tako da vidimo naše vrednosti u Bajernu i Albi. Imamo viziju da Alba dobije dugoročnu licencu, jer kako bismo završili izgled lige trebaju nam 16 ekipa sa jednakim uslovima. Želimo da uz 11 standardnih klubova, Bajern i Asvel nađemo još tri kluba. Alba nam je jedan od najboljih kandidata- rekao je Bertomeu dodavši da berlinski klub ipak još dosta mora da radi i da ne znači da će sledeće godine dobiti dugoročnu licencu.

Bertomeu je poručio da Evroliga ne može da se meša u to što Olimpijakos ne igra prvu grčku ligu, ali i da sa druge strane nije cilj da postoje timovi koj će igrati isključivo to takmičenje. Đordi je takođe govorio o tome šta su prioriteti Evrolige, a tu je ponovio da se i dalje razmišlja o Velikoj Britaniji. Sa druge strane ipak je poručio da i dalje ima nade za ABA ligu. 

- Nemačka, Francuska i Velika Britanija su nam prioriteti. Odluke oko Asvela i Bajerna idu u skladu sa time. Nemačka nam je glavni prioritet, Britanija deluje kao san da postoji tim na tržištu bez košarkaške tradicije. Mi volimo izazove pa radimo u tim pravcima. Međutim postoje tržišta poput ruskog, balkanskog koje su veoma dobre teritorije za košarku i moraju da uđu u računicu. Radimo na dva polja iz različitih razloga- rekao je Bartomeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading