Infarkt završnica u Istanbulu: Fener na krilima Slukasa srušio Albu posle produžetka!

Autor:

Sport

06.12.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta je sve radio Fenerbahče večeras, nadamo se samo da je Željko Obradović dobro. Koliko god puta da su Kanarinci stekli prednost, Alba bi uspevala volšebno da se vrati. Čak i da izbori produžetak, ali je tamo nemački predstavnik konačno poklekao posle trojke Meliha Mahmutoglua i zakucavanja Ahmeta Duverioglua. Obradović je menjao boje u licu, krstio se, ali na kraju može da bude zadovoljan jer je njegov tim stigao do trijumfa - 107:102. Neverovatna utakmica...

RepublikaFoto: Euroleague.net
Heroj "kanarinaca" ... Dabl-dabl Kostasa Slukasa

Slukas je bio najefikasniji sa 23 poena, a stigao je da podeli i još deset asistencija uz tri skoka. De Kolo je dodao 18, a Mahmutoglu 17. Nikola Kalinić je igrao samo četiri minuta sa zaštitnom maskom i nije se upisao u strelce. Kod gostiju je Gijedraitis ubacio 19 poena.

Alba je vodila do ulaska u poslednji minut regularnog dela, posle čega je Slukas pogodio lepo posle prodora.

Usledila je fantastična rampa Vilijamsa u narednom napadu, a zatim i zakucavanje na drugoj strani. Posle toga se ušlo u penal završnicu u kojoj je Fener uspeo da prospe prednost posle lošeg zagrađivanja koša i neuhvaćene lopte posle promašaja slobodnog bacanja Albe. 

Sikma je pogodio za izjednačenje, a Obradović se držao za glavu. Vilijams je potom šutirao za pobedu, ali je promašio i tako se otišlo u produžetak.

 

 

Tamo je Fener nekako uspeo do pobede. Obradović se svačega nagledao večeras.

Malo ko je mogao da očekuje da će Fenerbahče imati probleme posle prve četvrtine koju je dobio sa 30:16.

Delovalo je da će ekipa Željka Obradovića lako do trijumfa, što se kaže - a da se ne oznoji. Međutim, Alba nije došla u Istanbul da bude statista, i to se videlo u drugoj četvrtini kada je nemački sastav uzvratio iz sve snage.

 

 

Od poluvremena smo imali egal utakmicu, a to se sve proširilo i na treću deonicu, kao i na početak poslednje četvrtine. Fener je vodio nekih dva-tri poena u proseku, a to je davalo Albi šansu da se nada. 

Mahmutoglu, De Kolo, Slukas i Vilijams su nosili Fener, ali nisu imali pravu podršku pa je Alba na krilima Sikme i Gijedraitisa imala i prednost od četiri poena na šest minuta pre kraja.

Fener je pre svega dobrom igrom Lovernja u skoku uspevao da se održi rezultatski i na kraju su bukvalno odlučivale sitnice. A one su otišle na stranu objektivno kvalitetnijeg sastava.

Preživeo je tim Željka Obradovića... Nekako.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading